sâmbătă, 24 martie 2018

OU DE CIOCOLATA UMPLUT



  Astazi am intrat in camara...la propriu...sa vad ce am, ce mi-ar mai trebui pentru retetele de Paste. Si am dat peste un ou de ciocolata...urias. Am dat fuga la frigider, am bifat ingredientele si am trecut la treaba: un desert-surpriza pentru printesa care tocmai si-a revenit dupa o raceala crunta. Deci...


                OU DE CIOCOLATA UMPLUT




Ingrediente:

  • 1 ou de ciocolata maaare ( "mami, e un ou de strut!" )
  • 250 g branza mascarpone Delaco
  • 100 ml frisca lichida Meggle Creme Patisserie
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • 100 ml apa rece
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 3 lgt gem de caise
  • 2 lg zahar Green Sugar

Mod de preparare:

Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit .
Pui gelatina la hidratat in apa.
Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din stevie si zaharul vanilat, apoi adaugi frisca si bati la viteza mare, pana cand obtii o crema spumoasa.



Gelatina hidratata o pui la foc mic pana cand se lichefiaza( ai grija sa nu fiarba!) .
Adaugi 2 linguri de gelatina in crema si bati in continuare.
Dulceata de caise o amesteci cu 2 linguri de gelatina lichida si dai de-o parte.
Asezi oul pe un suport ( eu am folosit o cupa de inghetata) si il umpli cu crema. Faci un gol in mijloc cu ajutorul unei lingurite si asezi dulceata de caise, pe post de galbenus.



Servesti copilului cu mult drag. Efectul este garantat.

Daca vrei ...si chiar ar fi indicat!...foloseste oua mai mici si vei obtine un desert special pentru masa de Paste.




4 comentarii:

  1. Am si eu unul cam la fel ca marime.La asemenea reteta ma gandeam si eu.Dar eu astept pana la Paste.Tare bine arata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeria Chertes25 martie 2018, 10:09

    Aoleo ce pofta mi-ai făcut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitarii..Arata minunat...numai zic de.pofta facuta!!!

    RăspundețiȘtergere