duminică, 25 martie 2018

COPIL NĂZDRĂVAN VS. GADGETURI ÎN SIGURANȚĂ



   Stiti cand este liniste intr-o casa in care exista copii? Nu vreti sa stiti!

  Depinde de  etapa!

  Inainte de a implini 1 an micuta mea era linistita doar cand dormea. Bine de stiut, nu?
  Dupa ce a trecut de acest prag momentele de liniste veneau la pachet cu " ceva nu este in regula!!!!!!!!!!!". Si de fiecare data aveam dreptate: fie desena peretii, fie facea "ordine" in dulap, fie "spala" haine la chiuveta. OK...nimic grav...pana acum.
  La momentul in care s-a mai inaltat si si-a dat seama ca ajunge in diverse locuri ( evident ca inaintea mea!) momentele de liniste apareau cand mesterea cate ceva. Intr-o zi mi-a rupt toate frunzele unui ficus pe motiv ca vroia sa isi construiasca un...cort cu ajutorul celui mai alb cearceaf...
  
  Dar anii au trecut si punctul de interes a virat spre telefon. Semn ca a intrat si ea in randul pasionatilor de gadget-uri. Nu vroiam sa stau in fata progresului tehnologic , dar cum sa fac sa nu raman fara aceasta extensie a mea? Numere de telefon, date de nastere, fotografii, retete, accesul la blog si e-mail...toate erau stocate in cei cativa centimetri patrati de dispozitiv. Achizitionasem o husa , dar simteam ca in fata asaltului celor 10 degetele accidental inarmate cu ciocolata/ unghiute/ nervisori nu este suficienta. 

  Si stiti vorba aceea ca " de ce ti-e frica nu scapi?"... 
  Eram in concediu . Se pare ca micuta a mostenit pasiunea pentru fotografie de la mine si, in timp ce eu trebaluiam prin camera, a luat telefonul si a inceput sa fotografieze baia, camera, balconul si...pe tatal ei care ramasese la piscina. Numai ca in momentul in care am strigat-o s-a speriat si...a scapat telefonul! In momentul in care i-am vazut mutrita inspaimantata si buza tremurand am stiut ca s-a intamplat o tragedie. 

  - Mamiiii, ma-miii, n-am vrut...Iarta-ma...te rooog...

 Tremura toata si nici nu mai putea respira din cauza plansului. Iar eu nici macar nu stiam despre ce este vorba... Incercand sa o linistesc a aparut si sotul meu cu... telefonul  in mana!!!!!!!!!

  - Noroc ca s-a inchis husa!

- Imi pare rau, mami...L-am scapat...

 Atunci am inteles ce s-a intamplat. Telefonul cazuse  la piscina ( noroc ca stateam doar la primul etaj) , iar sotul meu l-a gasit printre sezlonguri , intrebandu-se ce si de unde a cazut. Iar cand a zarit minunea pe terasa a realizat tragedia. Numai ca, din fericire, husa mi-a salvat telefonul. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu as fi avut husa flip-flap si daca aceasta nu s-ar fi inchis...

  Cum nu imi place sa fortez norocul m-am gandit ca ar fi bine sa ii ofer telefonului meu o extraprotectie. Si cred ca cea mai confortabila ar fi sticla de protectie fata-spate , care se aplica atat pe display, cat si pe spatele telefonului. Este de retinut faptul ca se aplica perfect pe suprafata si ofera o nota de eleganta si bun-gust.



   Pentru a ajunge la aceasta duritate sticla este trecuta prin procese de calire termica repetata la temperaturi de pana la 620*C , urmate de o racire rapida prin intermediul curentilor de aer foarte rapizi. Tehnica de aplicare este destul de simpla, tu trebuie doar sa ai grija sa nu lasi amprente pe suprafata telefonului dupa ce l-ai degresat. 

Care sunt avantajele?

  • in cazul unui soc ( vezi aterizarea telefonului de la etaj!) se va sparge folia si nu telefonul; paguba este astfel mult redusa;
  • sticla este foarte subtire si are o transparenta de 99,99%;
  • nu retine amprentele de grasime ( vrem- nu vrem, mainile mai si transpira);
  • marginile si colturile sunt rotunjite, astfel incat nu exista pericol de accidentare;
  • este placuta la atingere si degetul alunca usor, nemodificand sensibilitatea ecranului.

Prin urmare, o folie de protectie din sticla este o conditie sine-qua-non pentru siguranta telefonului tau atunci cand ai prin preajma un copil nazdravan ( si nu numai, as adauga eu ).




4 comentarii:

  1. Și al meu are folie

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand este prea multa liniste in camera copilului cu siguranta face nazbatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti inteleg perfect decizia..eu mi l-as imbraca in ciment daca s-ar putea, mai ales ca o tableta mi-a spart-o fetita :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu pe al meu la-m scapat in apa acum doua saptamani...si dus a fost nu mai merge ...Frumos articolul! !!FELICITĂRI..la mai multe articole sa ai!!

    RăspundețiȘtergere