sâmbătă, 19 noiembrie 2016

BISCUITII COPILARIEI



     Facand ordine prin camara am gasit dispozitivul cu care faceam biscuiti spritati cand eram copil. Am sunat-o pe mama, dar nu mai avea reteta...Am cautat prin site-urile culinare pana cand o prietena mi-a sarit in ajutor ( Multumesc Sidy!) . Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu imi pun amprenta pe ea...


BISCUITII COPILARIEI


 


Ingrediente:



- pentru biscuiti:
  • 750 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 2 lg untura/ margarina
  • 2 lg smantana
  • 200 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja maruntita de lamaie Kotanyi
- pentru umplutura:
  • cateva lgt de crema de ciocolata
- pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte ( eu am folosit Milka )
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare:

    Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.
500 g de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.


    Adaugi zaharul,  oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.


   Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic , care nu se lipeste de mana.



    Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat  carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.



    Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur , la care adaugi frisca.



     Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.


   Servesti cu drag!




    Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama. 

 

4 comentarii:

  1. Acesti biscuiti spritati te fac sa simti emotia copilareasca, amestecata cu amintiri dragi din copilarie. Este o reteta foarte simpla, se realizeaza usor,rezista cateva saptamani, iar mie imi place ...amprenta lasata de tine, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată delicioși, chiar îmi amintesc de copilărie acești biscuiți. Când eram mica făceam tot timpul cu mama. Acum mi-ai dat o idee numai potrivita, o sa fac și eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa fur reteta aceasta, imi place ce am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciucalaii se numeau la mine in satul unde am copilarit. Se faceau cu untura din osanza.

    RăspundețiȘtergere