miercuri, 11 noiembrie 2015

2000 DE KILOMETRI PRIN EUROPA - #jurnaldecalatorie



    Stau cu ochii atintiti in monitorul calculatorului. Caut cu disperare material pentru procedurile de lucru pe care trebuie sa le finalizez pana la sfarsitul lunii. Cu partea practica stau bine, dar teoria...Pentru ca la mine lucrurile stau cam pe dos: pune-ma sa iti explic ce trebuie sa faci si te voi informa cu lux de amanunte, dar nu imi cere repere teoretice...

    Timpul trece si de-abia reusesc sa leg cateva fraze. Stiu ca mai am la dispozitie trei saptamani, insa nu vreau sa las totul pe ultima suta de metri. Nu este stilul meu. Mai ales ca avem programata si o mini-vacanta.

    Chiar asa: ce-ar fi sa ma documentez putin despre obiectivele turistice din zona? Trebuie sa organizez totul foarte amanuntit, fiindca nu e usor sa pornesti la drum prin Europa cu un copil de 8 ani si sa ii si starnesti curiozitatea cu altceva decat parcul de distractii...

  Zis si facut...circuite turistice organizeaza multe agentii de turism. Poate ma inspir ...

   Doar ca socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea de pe drum...

...............................................................................................................................

    Ziua 1: Dimineata superba de august. Avem planificat sa mergem 320 km, pana la Szentes, in Ungaria...5 ore bune de mers, dar ne asiguram un mic ecart...ar trebui sa ajungem pana la ora 19.00 , deci plecam veseli nevoie mare pe la 11.00. Nu iesim bine din Cluj ca ne asteapta prima surpriza: accident la iesirea de pe autostrada! Mergem bara la bara si facem 10 km in 90 de minute! Dezastru...Recuperam pe drum, ma consoleaza sotul meu...Iar micuta da deja semne de nerabdare. Ne jucam "fazan" si timpul trece putin mai repede, dar...la iesirea din Capus din nou "stop"! Se lucreaza la drum!!!!!!!!!!!!!!Simt ca ...se sparge ghinionul...







...Si ne apropiem de granita. Facem o oprire la iesirea din Salonta si alimentam, iar noi, fetele, ne delectam cu o mica plimbare.
   Soarele apune incet peste campia Ungariei...



Ajungem tarziu, dar reusim sa gasim cazarea. E superb! Noapte buna!

Ziua 2: Relaxare...Este atat de multa liniste si atat de putini oamani! Micuta are un bazin intreg numai pentru ea, iar eu savurez razele caldute stand pe sezlong si facand poze.





     Ziua 3: Astazi avem de parcurs 600 km, majoritatea pe autostrada. Suna bine, dar nu ne mai facem planuri. Am sunat la hotel si ne asteapta. Pornim mai linistiti si ne indreptam spre Viena.

    Ora 14.00 : Suntem "in grafic", dar este atat de cald! Simt caldaramul fierbinte prin talpa papucilor...Aerul clocoteste...Hotaram sa mergem pe malul Dunarii, sa ne racorim ...





Viena e frumoasa de la bordul vasului de croaziera...Timpul trece pe nesimtite si plecam mai departe.

    Ora 16.00:




Morile de vant sunt atat de aproape incat ai impresia ca le poti atinge...Cantam...

   Ora 18.00: Coboram spre Graz ...Peisajul este superb...Drumul prin tuneluri ne incanta...





 G.P.S.-ul ne scoate...pentru a cata oara?...din nou de pe autostrada...pentru cativa kilometri! Hotarasc sa iau harta in mana si sa ne ghidam dupa ea...

 Cea mai buna decizie...

   Ora 19,30: Am ajuuuuuns! Lasam bagajele in camera si pornim prin oraselul de munte, "in recunostere"...

   Ora 21.00: Cadem rapusi de oboseala...Noapte buna!

Ziua 4
   Ora 9.00- Buna dimineata, Murau! Zambim...Micuta doarme si rade...e fericita...Parca simte ca o privim si deschide ochii...Buna dimineata, raza de soare!

Ora 10.30: Dupa micul-dejun ne hotaram sa colindam prin oras. Luam de la receptie harta si un ghid turistic si pornim. Hotelul nostru este chiar langa Mur. Curge repede printre stanci si am stat minute in sir sa admiram pastravii.






...Dar pescarii nu aveau nici o sansa!

   Ora 11.00: Primul obiectiv- Biserica Sfantul Matei- realizata in stil gotic , cu sprijinul baronului Otto von Liechtenstein. Facem o pauza spirituala si ne incarcam cu energie pozitiva.

   Ora 12.00: Ne continuam plimbarea pe faleza Murului si ajungem la "copacul cu biciclete".






Este impresionant... Si strategic asezat in fata Muzeului Berii, adapostit intr-o pivnita boltita, unul dintre cele 4 muzee specifice din Austria.

Ora 14.00: Ne indreptam spre centru...fiindca ni s-a facut foame! Bine-inteles ca am savurat delicioasele "snitzele vieneze" ...sunt o nebunie!

Ora 16.00: La hotel, pentru putina odihna...Parcul din spatele hotelului ne asteapta nerabdator.

Ora 18.00- Parcul este plin de copii , parinti si bunici. Se joaca impreuna...Micuta noastra se integreaza de parca ar vorbi aceeasi limba. Este fascinata de sistemul de vase comunicante si de tiroliana.








Iar eu de ingeniozitatea oamenilor si respectul pe care il au unii fata de ceilalti si fata de natura.







Ora 21.00- Ce repede trece timpul! Ne pregatim sa luam cina si apoi la somn...Urmeaza o noua zi de desfatare...

Ziua 5: Astazi am avut in program o vizita prin imprejurimi. Bine-inteles ca nu am ratat ocazia da a vedea "pe viu" partia de la Kreischberg, unde anul acesta s-a desfasurat o etapa din Campionatul Mondial de Ski. Chiar si in lipsa zapezii, este impresionanta!




Ne pregatim de plecare. Maine ne asteapta un drum lung, de 1000 km...lungul drum spre casa...

.....................................................................................

Stand si scriind acest  #jurnaldecalatorie pentru SuperBlog 2015 imi amintesc cu drag fiecare moment pe care l-am trait alaturi de cei dragi, facand ceea ce imi place cu adevarat: sa ma bucur de fericirea lor...si fotografiind.







    A fost o vacanta speciala, prima atat de departe de casa , alaturi de micuta noastra. Desi am planificat fiecare amanunt, au aparut si evenimente neprevazute care au facut ca totul sa fie si mai frumos...Cam ca intr-un carusel!






VacanteSpeciale.ro1

  Adrenalina si suspans , bucurie si buna-dispozitie la cote maxime.

   Poate ca vor mai fi excursii frumoase, dar aceasta imi va ramane mereu aproape de suflet. Nu am inteles pana acum ce simti...Desi nepoata mea imi povestise plina de incantare de experienta ei in Statele Unite. Primise o vacanta cu work and travel si s-a bucurat din plin de ea: alta cultura, alta civilizatie, alta viziune asupra vietii si a relatiilor interumane.


 DCIM100GOPRO


A descoperit America, asa cum eu am descoperit Austria.


Un comentariu: