duminică, 15 noiembrie 2015

CIORBA DE BURTA



   Mi-au trebuit ani buni pana sa ma incumet sa gust ciorba de burta...Si inca multi altii pana sa o gatesc eu.

  Dar pana la urma, am riscat.


CIORBA DE BURTA






Ingrediente:
  • 8 l apa
  • 8-10 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa alba mare
  • 10 catei de usturoi
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 1 ou
  • 250 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 2 oase de vita
  • 1 cub Maggi cu gust de vita
  • 1 lingura Maggi bors
  • sare
  • 2 linguri de ulei 
  • 2-3 rondele de ardei iute

 


Mod de preparare:


Oasele de vita la speli si la pui la fiert in apa cu sare, cat sa dea 3-4 clocote.




Burta o speli si o fierbi cat sa dea cateva clocote si, eventual, o mai maruntesti.



Zarzavatul ( mai putin un morcov) il cureti si il pui la fiert in apa cu sare impreuna cu oasele si burta.

Cand zarzavatul este fiert il scoti cu ajutorul unei palete.

Morcovul ramas il dai pe razatoarea mica si il calesti putin in ulei impreuna cu usturoiul pisat si rondelele de ardei iute. Torni compozitia peste ciorba si adaugi cubul si praful de bors  Maggi, lasand la foc mic pentru 5 minute.




Lasi ciorba sa se racoreasca .

Intre timp bati oul impreuna cu smantana si subtiezi cu laptele. 

Cand ciorba s-a racorit adaugi compozitia de ou cu smantana si amesteci usor pana la omogenizare.

O servesti fierbinte , alaturi de ardei iute, otet si smantana, dupa gustul fiecaruia.




Eu folosesc un minimum de condimente pentru a o putea manca si copiii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu