miercuri, 4 martie 2015

SCRISOARE PENTRU MAMA






    Stau si ma gandesc cateodata  cat de greu e pentru o mama sa simta atat de multe lucruri de-odata. Trebuie sa fie ferma, dar intelegatoare, sa dea pedepse, dar sa fie drepte, sa isi lase copilul sa-si faca drumul lui, dar totusi sa incerce sa ii dea o directie buna. 

    Te admir , mama ,pentru ca le poti face pe toate si sa para ca de fapt nu a fost greu. Ai  crescut 3 copii… imi place ca mereu stii sa intorci orice problema pe o mie de fete si pana la urma sa gasesti solutia cea mai buna. Ai renuntat de multe ori sa fii cocheta doar pentru ca noi mai aveam nevoie de o carte sau am facut iar febra...Noptile iti treceau intrebandu-te daca ai reusit sa fii o mama buna in ziua care a trecut...Ai fost pe rand bucatareasa, menajera, invatatoare, asistenta, garda de corp, stilista, vanatoare de monstri de sub pat, psiholog ...nu ai avut vacanta sau zile de odihna...Lucrezi zi si noapte, 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana pentru noi, copiii tai!

   Iti amintesti? Erai internata pentru o interventie chirurgicala, iar noi,cei 3 pitici, ramaseseram cu tata-maestru bucatar, care ne rasfata cu cartofi "chibrit"si ochiuri! Insa...Cu o zi inainte de a reveni  acasa, impreuna cu Cera (eu aveam 9 ani,ea-12) am mers la o vecina sa ne spuna cum se face supa de pui cu galuste...auzisem noi ca e buna pentru bolnavi...Am notat constiincios reteta si ne-am instalat in bucatarie.Totul a mers struna pana la galuste. Fiindca ni se parea cam moale compozitia am mai adaugat gris...si am mai adaugat...iar cand le-am pus la fiert-degeaba!...tot "gloante"au ramas! Biata de tine , numai tu stii cum le-ai mancat ! Dar tot tu ai fost cea care ne-a laudat , spunandu-ne ca a fost cea mai buna supa din lume,deoarece are acel ingredient-minune: DRAGOSTEA.




  Tin minte ca  ai pastrat mult timp o cutiuta in care adunai toate flecustetele pe care eu si fratii mei ti le faceam in fiecare an de 8 martie ...scriam pe ele "te iubesc mamica mea" si alte cuvinte frumoase, dar continuam sa te necajim...
  Ce imi doresc eu de 8 martie? Voi deschide o astfel de cutiuta pentru fetita mea , iar atunci cand va creste i-o voi darui...fiindca abia atunci cand esti mama intelegi adevarata valoare a cuvintelor "te iubesc, mamica mea"!




    Da! Te iubesc , mama, pentru ca imi esti o prietena buna, care ma asculta, care ma incurajeaza. Tu m-ai invatat ca in viata trebuie sa-mi gasesc singura limitele si ca trebuie sa imi fac propriile greseli...nu ai incercat sa iti traiesti viata prin copiii tai, ci alaturi de ei. Cand am fost la pamant m-ai ridicat prin umorul tau...cand mi-a fost bine, ai sarbatorit alaturi de mine. Orice mic succes l-ai amplificat la rang de realizare si orice problema majora ai redus-o.

    Si toate astea pentru ca esti o mama fenomenala, pentru ca esti o persoana buna, pentru ca esti MAMA MEA! 

Poate ca nu esti "cineva" pentru altii, dar esti "totul" pentru mine. 

La multi ani si iarta-ma ca uneori, mai uit sa iti spun cat de mult te iubesc!


17 comentarii:

  1. foarte frumos cred ca este cel mai frumos sentiment :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar cand esti mama poti sti. Dar este frumos sa fii si fiica unei astfel de mame.

      Ștergere
  2. ooo, uite-o pe bunii! va pup si va iubesc pe amandoua!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase....si adevarate....aceste trairi sufletesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai un dar de a rascoli amintiri...mi-e dor de mama...

    RăspundețiȘtergere
  5. atat de frumos si gingas spus ...minunat ...e un miracol sa fii mama iar copiii nostrii sa fie mandrii de noi intotdeauna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este greu sa fii cea mai buna mama din lume. Eu cred ca este important sa fii cea mai buna mama pe care copiii tai o pot avea.

      Ștergere
  6. Asa de frumos ati surprins sentimentele ce le poarta un copil mamei!... Mama mea, chiar daca nu am cunoscut-o niciodata, pentru ca a murit cand eu aveam doar trei luni, mi-a calauzit cumva pasii mei pe drumul vietii. Mi-am dorit de mica sa fiu asemenea ei, sa ajung profesoara, iar visul acesta mi l-am indeplinit singura, chiar fara prezenta si sfaturile ei ce mi-ar fi facut mult bine, sunt sigura. Mama este unica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Imi pare rau pentru pierderea suferita, dar ma bucur ca ai reusit sa iti implinesti visul.

      Ștergere
  7. MAMA ESTE UNICA FIINTA DIN LUME CE MERITA TOT RESPECTUL!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este o binecuvantare sa fii mama

    RăspundețiȘtergere
  9. Mamă când eram copii te rugai cu noi la Dumnezeu să ne trimită îngerii care să ne ocrotească şi să ne ajute să creştem mari şi frumoşi.

    RăspundețiȘtergere