sâmbătă, 7 martie 2015

VINERI , 13 - CU NOROC PENTRU FOLK



 Ati auzit pana acum de Marius Matache ? Zis si Make ?
 Atunci sa va spun eu cate ceva: este doctor in chimie, cercetator in chimia mediului, cantautor folk, redactor ForeverFolk.com, co-fondator JazzCulture.ro si blogger.

   Nu este prima data cand Make hoinareste prin Craiova manat de ritmuri folk, prima aparitie „intamplandu-se” in Martie 2013, cu ocazia lansarii albumului Hoinar  prin Piata Matache.
In 2015 Marius Matache porneste un turneu national ce include 11 orase, in cinstea celor 11 ani de la primul sau concert. Craiova are cinstea de a se numara printre cele 11 orasele ale turneului Primavara HOINARa, concertul din Banie avand loc Vineri 13 martie la Casa de Cultură Traian Demetrescu, in Salonul Medieval, de la ora 18:00

  Si stiti ce este interesant, mai ales in contextul actual?  Intrarea este libera. Si nu numai atat: va fi un concert dat de un blogger pentru bloggeri, intr-o locatie draga lor. Asa incat, pe langa muzica buna , cu siguranta se vor depana povesti adevarate de viata din care, la un moment dat, Make va crea o noua piesa.

  Eu, sincer, nu l-am ascultat pana acum nici live si nici on-line...Dar am profitat de aceasta ocazie si am cautat pe youtube si am gasit o piesa care mi-a ajuns la suflet.



Mi-a amintit de adolescenta si versurile pe care le scriam pe atunci...



Ca marea sunt…

Ca marea sunt:
aici si totusi, prea departe
ca sa-ntelegi…

Si m-am strans
Ca un sarut in valul
Ce-ti mangaie piciorul:

Tu il privesti,
Dar nu-ntelegi cuvantul si mergi
Mai departe…

Albatros
Ti-am trimis sufletul meu
Ce-ti cade la picioare;

Tu te apleci,
Ii mangai penele de spuma
Si pleci din nou…

Un melc gol
Ratacit prin nisipuri
Ma strecor in fata ta;

Tu il ridici
Si-asculti  indurerata soapta:
Esti viata mea…



 Nu am fost de mult la un concert, dar tare mi-ar fi placut! Din pacate va trebui sa ma multumesc cu clipurile on-line. Dar voi, daca sunteti din Craiova sau imprejurimi , va sfatuiesc sa nu ratati evenimentul. Se va intampla muzica buna, povesti si un pahar de vin oferit de cei de la Domeniile Samburesti ( cand veti ciocni, musai sa va ganditi si la mine!) .

P.S. Celor din zona v-am trimis invitatii la eveniment prin intermediul facebook-ului asa, ca sa nu ziceti ca n-ati stiut!

2 comentarii: