luni, 15 iulie 2019

SOMON CROCANT CU LEGUME



   Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg mereu variantele autohtone, mai cunoscute sau cel proaspăt  pescuit. 


SOMON CROCANT CU LEGUME 



Ingrediente:

  • 2 buc medalion de somon
  • zeama de la o lămâie 
  • sare
  • piper alb
  • Maggi " Felul doi"
  • 2 lgt de unt
  • legume ( rondele de morcovi, mazăre, conopidă, porumb dulce)
  • 100 ml apă minerală 
 Eu păstrez întotdeauna la congelator, în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți, mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...

Mod de preparare:

 Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute. 


  Între timp îți pregătești legumele. 

 Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante. 


  Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust.



  Servești totul imediat, alături de lămâie. 




Un comentariu: