sâmbătă, 13 iulie 2019

TEN PERFECT ÎN PLINĂ VARĂ



   A sosit vara : soare, căldură, vânt ușor, praf, mare... Doar că, pe cât este de frumoasă, pe atât poate fi de periculoasă...mai ales pentru ten. Razele soarelui, și în special cele ultraviolete, afectează chipul tău. Totodată, pe timpul verii pielea secretă mai mult sebum, care contribuie la blocarea porilor și apariția acneei. Deshidratarea, căldura și praful sunt alți factori nocivi de care trebuie să ții cont atunci când ai grijă de tenul tău. 

Rutina corectă de îngrijire a trenului

  Pentru o îngrijire corectă a pielii trebuie să folosești produse potrivite tipului tău de ten și să urmezi un ritual zilnic de îngrijire. 


  
  1. Hidratarea -  este necesară, dar nu suficientă.
 Pe lângă lichidele pe care le bei ( apă, ceai, sucuri naturale), trebuie să consumi multe legume și fructe proaspete ( roșii, castraveți,căpșuni, cireșe, pepene galben și roșu). 
  Și pentru că vrei să ai un ten proaspăt și sănătos pe timpul verii trebuie să încerci produsele cosmetice pe bază de lapte și miere. 

  2. Curățarea constă în spălarea pe față cu apă, în fiecare dimineață și seară; poți folosi și un săpun delicat, vegetal, pe bază de miere .

  3. Demachierea este următoarea condiție pentru un ten frumos și sănătos. Oricât de obosită sau de grăbită ai fi, nu te culca fără să îți curenți tenul! Nu fardurile sunt cele care îl afectează, ci îngrijirea necorespunzătoare! Formează-ți reflexul de a te demachia atât dimineața, cât și seara, chiar dacă nu te-ai machiat. Curățarea tenului nu înseamnă doar îndepărtarea produselor de make-up, ci și a impurităților acumulate, precum praful, excesul de sebum și celulele moarte. Acestea se adună chiar și pe timpul nopții, iar neîndepărtarea lor duce la blocarea porilor și apariția leziunilor de tip acneic. 


 Cum se realizează o demachiere corectă?
  • începe cu buzele - prin mișcări delicate, de la exterior spre interior ( doar nu vrei să îți întinzi rujul pe toată fața...)
  • continui cu ochii - aplici o cantitate suficientă de demachiant pe o dischetă și o așezi pe pleoapă,  menținând-o cca 10 sec, timp în care acesta dizolvă mascara și fardurile, apoi ștergi ușor resturile, cu mișcări de la exterior spre interior 
  • pentru ten aplică lapte demachiant și masează-l cu mișcări ușoare, apoi îl îndepărtezi cu ajutorul unei dischete umezite cu apă călduță 
 Laptele demachiant Apidava, cu unt de Shea, uleiuri vegetale, propolis, miere și ceară de albine curăță și protejează epiderma, revitalizează și împrospătează pielea, hidratează și stimulează circulația. 
  • mierea de albine conține o cantitate mare de vitamina C, un complex de vitamina B, minerale și aminoacizi care sunt surse de hrană pentru piele; ajută la stimularea și regenerării celulare;
  • untul de Shea este bogat in vitamina A, E și F ,dar și minerale; elementele hidratante din compoziția să sunt similare cu cele produse de glandele sebacee ale pielii;
  • uleiul de Jojoba are proprietăți antioxidante și conține acid miristic, care are acțiune antiinflamatoare; este rapid absorbit de piele, fiind un excelent emolient pentru pielea uscată .
  4. Tonifierea se realizează cu ajutorul unei loțiuni tonice, de preferat fără alcool, și are rolul de a hidrata și împrospăta tenul, oferindu-ți o senzație de revigorare. 
  Pentru a curăța diferitelor impurități demachiantul modifică pH-ul pielii, care este unul acid, într-unul bazic. Loțiunea tonică are rolul de a reda pielii caracterul acid ,care o protejează de agresiunile externe. Totodată, aceasta va calma iritațiile și va desăvârși acțiunea laptelui demachiant. 


  Loțiunea tonică purifiantă Apidava NU are alcool, parabeni, phenoxiethanol și nici parfum. Este destinată oricărui tip de ten ,inclusiv celui cu probleme. Activează circulația sanguină și reface pH-ul natural al pielii. Purifică și lasă tenul proaspăt și revigorat.

  • mierea- bogată în proteine vegetale, minerale, vitamina C și B, potențată de efectul extractului din flori de salcâm ,cu conținut crescut de aminoacizi și polizaharide, vitamina A și E - este un principiu activ care revitalizează, hrănește, protejează și hidratează pielea; 
  • propolisul este un adevărat antibiotic natural, curăță în profunzime porii și ajută la controlarea excesului de sebum;
  • uleiul de mentă tonifică și răcorește pielea, este antiinflamator și astringent. 
  5. Hidratarea și nutriția tenului se realizează cu ajutorul cremei de zi/ noapte, pe care o aplici prin mișcări ușoare, circulare. Astfel vei îmbunătăți circulația sângelui, iar crema va fi mai ușor absorbită. 

  În concluzie, un ten frumos și sănătos se obține cu perseverență și produse de calitate. 
  Eu am ales apicosmeticele Apidava deoarece calitatea lor m-a convins de-a lungul timpului. Și pentru că pasiunea și dragostea pentru ingredientele naturale sunt parte integrantă a acestor produse, pe care vi le recomand din tot sufletul. 


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu