marți, 2 iulie 2019

INGHETATA DE LAVANDA SI ZMEURA





      Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...


            INGHETATA DE LAVANDA SI ZMEURA





Ingrediente:

  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 2 lg miere de salcam Apidava 
  • 1 lgt flori de lavanda proaspete
  • 1 ceasca zmeura proaspata
  • 3 picături esență de rom Dr. Oetker 
Mai ai nevoie de : 200 g ciocolata Nestle Noir
                              cuburi de gheata
                              zmeura
                              lavanda
                              menta
                              6 forme de briose din silicon



Mod de preparare:

  Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece.
  Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor, iar la final- esența de rom .


   In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline.
   Dai formele la congelator pentru 2 ore.



   Inainte de a servi inghetata topesti ciocolata pe baie de aburi.
   In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata.
  Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute.
   



   



   Cand ciocolata s-a intarit inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala , in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.

Nu uita de putin praf magic de iubire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu