luni, 22 aprilie 2019

APITERAPIE APLICATĂ ÎN IGIENA ORALĂ



    Cu totii stim cat de importanta este igiena corporala pentru sanatatea noastra. Apa si sapunul, periuta si pasta de dinti sunt lucruri de care dispunem si care ne sunt de folos in atingerea obiectivului.

   Dar mai exista si adjuvante, ca sa le numesc asa. Daca pentru corp folosim deodorantul, igiena gurii este imbunatatita cu ajutorul apei de gura, dar si a spray-ului. Stiu ca foarte multi dintre noi acordam o mare atentie alegerii periutei si a pastei de dinti si consideram ca un periaj corect este suficient pentru a avea o dantura sanatoasa. Nimic gresit. Doar ca exista situatii in care nu ai posibilitatea sa le folosesti - calatorii lungi cu autocarul sau trenul, absenta apei potabile , program prelungit la serviciu sau cursuri. Si atunci ai nevoie de alternativa. Cea mai la indemana ( pe care si eu o foloseam pana acum, recunosc) este guma de mestecat. Insa utilizarea ei frecventa are si efecte secundare , dintre care amintesc doar hiperaciditatea gastrica si stimularea apetitului ( aparitia senzatiei de foame ). Si spun asta din proprie experienta! Doar că  există și alte opțiuni.




  De ce apa de gura? Ce fel de?

  Apa de gura este un produs destinat igienei orale complete, pe care medicii stomatologi il recomanda a fi utilizat in mod regulat. Ea este de fapt un complex de substante cu efect de improspatare a respiratiei, protectie impotriva cariilor, prevenirea acumularii placii dentare sau de albire a dintilor. Doar ca uneori aceste substante sau combinatia lor nu ne fac bine.

  Sa vorbim doar despre alcool. Acesta intra in componenta majoritatii produselor de acest gen . El este contraindicat persoanelor sensibile si are efect de deshidratare asupa mucoasei bucale.

  O apa de gura fara alcool este cea de la Apidava.
  Efectul bactericid , de reducere a placii dentare si a gingivitei este dat de prezenta propolisului. Cunoastem cu totii efectele benefice ale acestuia: protector, dezinfectant, antiinflamator, antibacterian, trofic , antibiotic , cicatrizant. Daca adaugam ulei de eucalipt ( cicatrizant, balsamic) , aloe vera ( antiinflamator, antiseptic, antialgc ) si extract de cimbru ( antialgic, antiseptic) avem tabloul complet al unei ape de gura perfecte atat pentru adulti, cat si pentru copii.

  Si fiindca am adus vorba de copii... Micuta mea poarta aparat dentar mobil , foarte bun de altfel. Numai ca dupa o noapte intreaga isi simte gingiile tensionate , iar bolta palatina poarta amprenta componentei acrilice. Nu se plangea. Prefera insa ca la micul dejun sa manance alimente mai moi.
Acum cateva zile am sfatuit-o sa foloseasca si apa de gura Apidava dupa periaj. La inceput a fost reticenta ...nu prea ii placea gustul celei pe care o folosea ... Insa de data aceasta a fost dragoste la prima degustare, daca imi permiteti sa ma exprim asa. E dulceaga, usor aromata, emolienta... O adora!


  Concluzionand, de ce o recomand?         
      -actiune anti-bacteriana
     -efect anti-tatru
     -previne aparitia cariilor
     -tratarea eficienta a infectiilor locale (stomatite, gingivite, afte dentare)
     -combate repiratia neplacuta
     -efect cicatrizant rapid
     - ingrediente naturale
     - nu contine alcool, parabeni, fluor, parfum
     - ambalajul este din sticlă,  fiind astfel eliminată interacțiunea cu compușii chimici din plastic
    - capacul este și măsură dozatoare, motiv pentru care cantitatea folosită pentru o clatire este perfect dozată
    - are un gust plăcut, dulceag și ușor aromați
    - raportul calitate -preț / doză este avantajos.


  Spray-ul de gură- moft sau necesitate?


    Până nu demult am fost tentată să spun că este mai mult un moft. Ai periuță și pastă, ai apă de gură, ai gumă de mestecat, de ce ai mai avea nevoie de spray? Simplu: exact pentru acele momente în care nu ai acces la ele! Sau dacă ai probleme de sănătate care determină un miros neplăcut al gurii. Ori poate că ești fumător . Cred că ti-am dat suficiente motive ca să te mai gândești puțin.

  Spray-ul de gură ajută la eliminarea mirosului neplăcut , fie că este de usturoi, ceapă, tutun sau alcool ( știați că mirosul de usturoi trece cu ceapă, iar cel de ceapă trece cu timpul 😁 ?). Acțiunea este foarte rapidă , având efect de împrospătare a respirației  după doar câteva secunde. Este recomandat de către medicii stomatologi deoarece asigură și  menținerea sănătății cavitatii bucale.

 Pe piață există însă o multitudine de produse și este foarte important să știm să îl alegem pe cel mai bun. Din acest punct de vedere cred că este important să ne orientăm către un produs care să conțină pe cât posibil numai ingrediente naturale.

   Iar cel de la Apidava este un exemplu.
   Fara alcool, fara parabeni, fara phenoxiethanol, fara parfum, dar cu propolis, extract de cimbru, extract de salcam, ulei de menta si ulei de eucalipt , aceasta asigură igienizarea cavitatii bucale. 
   Proprietățile propolisului, ale uleiului de eucalipt si cele ale extractului de cimbru vi le- am enumerat deja, așa încât am să vă spun câte ceva despre celelalte ingrediente. Extractul de salcâm are efect antinevralgic în cazul sensibilității dentare , iar uleiul de mentă împrospătează respirația. 
 Astfel, efectele imediate ale utilizării spray-ului de gură si avantajele acestuia sunt:
- elimina microparticulele urat mirositoare din cavitatea bucala
-ajuta la distrugerea bacteriilor si microorganismelor daunatoare
-actiune benefica asupra sistemului respirator
-amelioreaza sangerarile gingivale
-efect cicatrizant si calmant pentru dureri la nivelul gingiilor
- ambalaj practic, de mici dimensiuni, ușor de transportat 
- gust plăcut 
- respirație proaspătă dintr-un singur puf care durează ore în șir 
- confort și buna dispozitie de-a lungul întregii zile. 




 Tu folosești astfel de produse pentru igiena orală? 

  Dacă da, care sunt criteriile după care te-ai ghidat atunci când le-ai ales?
  Dacă nu, sper că acest articol te-a ajutat să ai o viziune cât mai completă și să te gândești la produsele naturale din portofoliul Apidava . Eu ți le recomand din tot sufletul. 

Un comentariu:

  1. Mi se par produse foarte bune ,mă tentează foarte tare spray-ul .

    RăspundețiȘtergere