Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.
...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia.
...Nemaipunând la socoteală faptul că este perfectă pentru a 3-a luna RESET, când deja știu să combin ingredientele.
Si nu uitați: cod AS2019 pentru discount!
URZICI PICANTE CU TOFU CROCANT
Ingrediente:
- 500 g urzici
 - 5 căței de usturoi
 - 1 lg boia iute
 - sare
 - 100 ml lapte de migdale
 - 100 g brânză tofu
 - 3 lg mix de semințe
 - 2 lg ulei de măsline
 - zeama de la 1/2 de lămâie
 - 2 l apă
 
Mod de preparare 
  După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 
  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 
  Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 
  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 
  Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 




Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu