marți, 23 aprilie 2019

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI UNT DE ARAHIDE



  Pentru că se apropie Paștele și mă pregătesc de prajiturit am făcut un pic de rînduială prin cămară . Să văd ce am, ce mai trebuie să cumpăr... Știți voi,mărunțișuri. Și am dat peste o cutie de muffins de la Dr. Oetker. 
  S-a transformat rapid într-o surpriză pentru micuță. Dar nu orice fel de surpriză, ci una plină de ciocolată. 


BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI UNT DE ARAHIDE 




Ingrediente:

  • 1 pachet muffins cu vanilie Dr. Oetker 
  • 2 ouă 
  • 75 ml lapte 
  • 125 ml ulei 
  • 1 lg unt de arahide 
  • 1 lg cacao neagră Dr. Oetker 
  • 1 ciocolată amaruie Poiana 
  • 1 lg fulgi de cocos 

Mod de preparare :

  Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle , laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. 
  Adaugi untul de arahide și cacaoa, mixând până la omogenizare. 


  În fiecare formă de muffins torni câte o lingură de compoziție, astfel încât să fie pline pe 3/4. Apoi așezi în fiecare câte o patratica de ciocolată. Îți vor ieși 16 brioșe. 


  Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 *C pentru 20 de minute. 
  Când sunt gata ( poți să le verifici cu o scobitoare dacă vrei) presari fulgii de cocos și mai dai la cuptor, cu focul stins!!!, pentru 2 minute, cât să devină crocanți. 


  Servești imediat cu puțin praf magic de iubire. Dacă se răcesc, le poți savura și așa. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu