sâmbătă, 15 decembrie 2018

ACUM ESTE MOMENTUL SA...






    
   ... iti reincarci bateriile. Decembrie este luna in care trebuie sa faci fata multor provocari: curatenie generala, fuga dupa cadouri, pregatirea bunatatilor de Craciun. Apoi mergi la colindat , dar trebuie sa fii si o gazda primitoare.
    Cum? Iti spun eu: luandu-ti boost-ul de energie direct din natura. Ce-ai zice de o lingurita de miere de salcam cu nuca Apidava? Mierea este un adevarat rezervor de vitamine, minerale si enzime esentiale pentru sanatate. Daca adaugam miez de nuca obtinem un aliment-medicament minune , util mai ales in sezonul rece. Aceasta combinatie se remarca datorita interactiunii dintre cele doua componente naturale cu efecte benefice asupra imunitatii, functiei tiroidiene ( vei scapa astfel de stres si starea de agitatie) , circulatiei si colesterolului. 
   Un sfat pentru tine, dar si o idee de cadou pentru cei dragi. Cu siguranta se vor bucura atunci cand isi vor da seama cat de mult ii iubesti!




  
    ... fii creativ. Nu trebuie sa cheltui o avere pentru cadouri costisitoare si fara implicare emotionala. Impacheteaza cu drag produse naturale si aseaza-le sub brad. Vrei un pont ? Turta dulce. Cu miere , cuisoare si scortisoara este un deliciu care aminteste de copilarie. Iar copiii o adora. Micuta mea o savureaza cu placere in "pauza de dulce " de la scoala , iar cand se intoarce acasa ma imbratiseaza si imi sopteste "multumesc." E delicioasa, se topeste in gura, aromata , nici prea tare si nici moale, un adevarat rasfat pentru papilele gustative, dar si o doza de energie pentru cursurile care au mai ramas .

  ...daruiesti din suflet. De-a lungul anilor am inteles ca lucrurile marunte ne fac viata mai frumoasa. Este motivul pentru care in fiecare an , impreuna cu fetita mea, cream felicitari pentru toti cei care ne trec pragul de Craciun. Nu sunt perfecte , dar sunt facute cu drag. In fiecare dintre ele este un strop din sufletul nostru. Iar anul acesta vom darui mici cadouri faurite de maini dibace cu ajutorul harnicelor albine: sapunuri cu miere, bomboane cu propolis, turta dulce.

  ...spui "te iubesc" din toata inima. Sa ii imbratisezi pe cei dragi cu bratele si cu sufletul, aratandu-le astfel ca sunt de neinlocuit in viata ta. Arata-le cat de mult inseamna pentru tine stand cu ei, povestind, ascultandu-i, pragatindu-le mancarea preferata, ascultand coline, impodobind bradul, impachetand cadourile . 

  Faptul ca le oferi daruri care au grija de sanatatea lor nu inseamna altceva decat ca iti pasa.

 Ori de cate ori nepotii vor savura o turta dulce stand cuibariti in fotoliu cu cartea preferata in mana , se vor gandi la tine.



  Atunci cand sora ta va lua o lingurita de miere cu nuca din borcanelul gasit sub brad , isi va aminti cat de surprinsa a fost de ideea ta.
  

   Cand va veni grabita din gradina si se va spala pe maini cu sapunelul parfumat, mama ta va zambi si isi va mangaia mainile catifelate trimitandu-ti un gand de multumire. 


   Daca te intrebi unde gasesti toate  aceste minunatii iti voi raspunde ca sunt aproape de tine , in magazine fizice si on-line, in reteaua de distributie a celor de la Apidava. Increarca ideea mea de cadouri si astept sa imi spui ce reactie au avut cei dragi.

 Craciun fericit alaturi de cei pe care ii iubesti!

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu