joi, 21 iunie 2018

DESPRE BERE, CA-NTRE FETE




  Despre bere vorbesc , de obicei, barbatii. Pentru femei a fost multa vreme, un subiect tabu.
  Spun "a fost" deoarece am descoperit că o femeie este maestra in turnarea berii in pahar. Parcurge perfect cei 9 pași ai ritualului ( purificarea, sacrificiul, alchimia lichidului,coroana , alungarea,  tăierea , judecata , spălarea și ofranda) , apoi oferă  clientului paharul cu bere  pe un suport ; iar logo-ul trebuie neapărat să fie orientat spre acesta.

                               ALB-Premium-sectiune-kit-elem-1.3

   Dar până să ajungă să ne desfete papilele gustative , licoarea are de parcurs un drum lung.

   Trec frecvent prin Lancram - Sebes și nu mică mi-a fost uimirea sa găsesc pe marginea drumului un lan de hamei...sau " o cultură " , mai academic vorbind. Am oprit și m-am apropiat, curioasa . Nu îl mai văzusem niciodată de aproape. Sincer, arata ciudat și nu m-as fi gândit niciodată că acele inflorescențe stau la baza celei mai populare băuturi.

 Hameiul este deci cheia spre gustul pur și ușor amărui.

  Dar avem nevoie și de apa , nu-i așa ? O apă limpede, de izvor, cu duritate mica , ce trebuie apoi neapărat filtrata pentru a elimina posibilele urma de compuși chimici și biologici contaminanți.

 Acestea sunt cele două componente de bază ale unei beri cristaline si de culoarea paiului. Să nu uităm însă de agentul de fermentație, respectiv de culturile de drojdie .

  Barbatii ar spune că aceasta este licoarea perfectă!

  Eu însă, aș indulci-o putin adăugând niste fructe de pădure . Atât doar cât să o facă mai ușoara, mai aromata, mai ...fancy, mai...roz! Sa isi pastreze insa gustul perlat , datorat continutului crescut de dioxid de carbon si aroma perfect echilibrata. 

  As vrea sa fie Premium Lager , nepasteurizata , filtrata la rece , la prepararea careia sa se foloseasca tehnologii de ultima generatie , sa fie o bere vie, care isi pastreaza caracterul ...sa fie Albacher! Pentru ca , da! , vorbim despre implinirea a 10 ani de cand Romaqua Grup a intrat pe piata cu acest brand, unul autentic romanesc .

                                 albacher-10

   Si fiindca tot am vorbit despre ce inseamna pentru mine o bere de 10 , pe langa gust, aroma, aspect, tehnologii , temperatura si ingrediente , as adauga oameni dragi, muzica buna si relaxare. Cat conteaza asta in definitia perfectiunii cand vine vorba despre bere? Destul de mult ar zice cei de la Daily Mail , care au stabilit chiar si o formula in acest sens:

E = - (0.62T2 + 39.2W2 + 62.4P2) + (21.8T + 184.4W + 395.4P + 94.5M - 90.25V) + 50(S + F + 6.4), 

unde : 


  • E = este factorul care descrie placerea generata de o halba de bere bauta
  • T = temperatura ambientala in grade Celsius
  • W = numarul de zile pana cand trebuie sa te intorci la job
  • P = numarul de persoane cu care ai iesit in oras la o bere
  • M = este legat de starea de spirit pe care o ai in timp ce consumi bautura
  • V = este legat de volumul muzicii care se asculta
  • S si F reprezinta disponibilitatea de a consuma gustari sau mancare in locatia respectiva.

  •  
    ( sursa informatiilor: foodstory)


        Sa luam in calcul urmatoarele valori , din acest moment, in care stau la terasa cu prietenii mei, care isi savureaza paharul de bere si asteapta sa termin de scris articolul ( sic!):
    E= 10
    T= 30*C
    W = 1
    P = 5
    M = 10
    V = 8
    S = 10
    F = 5

    - ( 0.62302 + 39,212 + 62,452) + ( 21,830 +184,41+ 395,45 + 94.510 - 90,258 ) + 50 ( 10+5+6,4) = - 102,28702+ 605,942 + 1070= 1573,65498

       E mult, e putin? Prietenii mei rad . Deci am gasit formula berii perfecte: o licoare fancy, oameni dragi si un articol de finalizat!


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu