miercuri, 14 septembrie 2016

GOMBOTI CU PRUNE



 Violete, aromate,
    Dulci rasfaturi parfumate,
      Hop cu ele-n preparate!
             Ce sa fie? Ghicesti oare? 

 GOMBOTI CU PRUNE




Ingrediente:
  • 500 g prune bine copate
  • 300 g zahar Green Sugar
  • 500 g cartofi 
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • 100 g pesmet
  • 150 ml ulei
  • 2l apa
  • sare
  • scortisoara
  • 1/2  plic praf de copt Dr. Oetker
  • 1 plic de zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1 lg zeamă de lămâie 
    
Mod de preparare:

   Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.



    Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar  Green Sugar.





   Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.



    Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare. 

   Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar , împreună cu zaharul  vanilat și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.








    Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.





    Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.





    Servesti imediat.



   Pofta buna!

 



4 comentarii:

  1. CE BINE ARATA SI CRED CA SUNT DELICIOASE,NU AM FACUT PANA ACUM DAR AM SA INCERC,MULTUMIM PT.RETETA!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata. chiar nu stiam aceasta reteta si nici nu am ma vazut-o la cineva..

    RăspundețiȘtergere
  3. O delicatese, acuma este momentul lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Privind produl finit salivez. Voi face iarasi reteta ta.

    RăspundețiȘtergere