duminică, 19 aprilie 2015

EGO SUM QUI SUM- URZEALA TRONURILOR


     Cel mai in voga serial difuzat de HBO este "URZEALA TRONURILOR", o fantezie medievala inspirata de scrierile lui R.R. Martin ( "Cântec de gheață și foc "), in jurul Tronului de Fier și al celor șapte familii: Casa Stark, Casa Lannister, Casa Baratheon, Casa Targaryen, Casa Greyjoy, Casa Arryn, Casa Martell, Casa Tully, Casa Tyrell. Pe scurt,Robert Baratheon, rege al ținutului Westeroes îi propune vechiului său prieten, Eddard Stark, să-i fie sfetnic. Acesta, suspectând că predecesorul său a fost asasinat acceptă această provocare tocmai pentru a putea să-i investigheze moartea. Familia Lannister, pe de altă parte, dorește tronul și nu se sfiiește de la nimic pentru a-l obține. De cealaltă parte a mării, Viserys și Daenerys Targaryen sunt ultimii din stirpea lui Aerys cel Nebun, ucis de Robert. De aici pornesc o serie de conflicte intre  regi şi regine, cavaleri şi renegaţi, mincinoşi şi nobili în lupta lor pentru putere.

  Am urmarit si eu cateva episoade si, ca sa raspund provocarii din #URZEALA BLOGGERILOR, m-am intrebat ce personaj mi-ar placea sa fiu. Greu de ales in valtoarea actiunii si personajelor...Dar...

  Cred ca Arya Stark este cea in care ma regasesc cel mai bine:  face parte din casa Stark , fiind cea mai mică dintre cele două fiice ale lui Ned (Lord Eddard Stark) şi Lady Catelyn (din casa Tully); membra a unei familii numeroase , ii iubeste fara retinere pe fiecare dintre ei si pe toti la un loc; pune mai mult pret pe onoare si principii decat pe tinute si bijuterii, singura  bogatie fiindu-i sabia si sufletul ei mare; in plus, este si stangace ( ca si mine!) , punandu-si adversarii in dificultate, dar si uimindu-i cu dibacia ei in a manui sabia si cuvintele( sincer, mi-a placut la nebunie replica ei " Most girls are idiots!").

  Deci eu, cu siguranta as fi Ayra in Urzeala Bloggerilor! Asa ca... fiti pe faza: ego sum qui sum !



Am ratacit mereu pe pamanturi
Innegurate de timp
Si de cate ori apar la limanuri
Voi ma intrebati cine sunt?

Eu sunt secunda ce se naste si moare
Fara a sti de ce-o face.
Eu sunt acel praf  asezat de milenii
Peste Necunoscuta Mare Cetate.

Eu sunt lumina ce v-arata lumina.
Eu sunt teama ce va face curaj.
Eu sunt nimicul ce va spune nimicuri.
Eu sunt Supremul Ultim Mesaj.

Eu sunt stiinta ce va invata sa stiti.
Eu sunt nerostitul care naste cuvant.
Eu sunt raspunsul la tot ce-ntrebati.
Eu nu sunt nimeni - EU SUNT!    

Un comentariu:

  1. Chiar ca semeni cu Ayra...te si aud manuind cuvintele...cu sabia, mai astept!

    RăspundețiȘtergere