miercuri, 1 aprilie 2015

AGRICULTURA PE METRU-PATRAT



    De cand il stiu pe tata...si sunt ceva ani la mijloc!...i-a placut sa mestereasca prin gradina. Ori de cate ori prindea ocazia fugea la bunici si isi gasea de lucru: ba cosea iarba, ba lega rosiile, ba stropea cartofii, ba uda straturile. Mama il mai certa uneori, dar apoi a renuntat.
   Acum sunt pensionari amandoi si...ghici?! S-au mutat la tara, in casa bunicilor! Nu au ei cine stie ce gradina, dar o lucreaza cu drag din zori si pana seara, de primavara pana iarna. Nu se dau in laturi de la sapa sau de a cara o galeata cu apa, chiar si acum, la 70 de ani. Toata vara ne umplu camara, noua, celor trei copii, cu rosii, vinete, ardei, ceapa si tot ce mai cultiva ei.









Dar...fiindca intotdeauna exista un dar...verile au devenit foarte secetoase si le este tare greu sa scoata apa din fantana si sa o care in gradina. De aceea ma gandesc ca un hidrofor cu rezervor le-ar fi de mare ajutor.









Apa din fantana ar ajunge imediat la suprafata si cu ajutorul unui furtun, direct in gradina. Munca lor ar fi mult usurata, iar noi ne vom putea bucura in continuare de legume proaspete in fiecare vara.







2 comentarii:

  1. AGRICULTURA SE FACE SI PE SUPRAFETE MICI / DACA CU GRIJA SI ABNEGATIE TE APUCI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca bunicu s-ar bucura mult de hidrofor:) ca sa ma pot bucura si eu, ca nepoata, de ceapa verde si salata creata care o pune in gradina in cantitati din ce in ce mai mari, pentru ca "asta mica nu mananca ardei" :))

    RăspundețiȘtergere