sâmbătă, 12 aprilie 2014

Terina de legume cu pui

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...

Ingrediente





  • 3 buc morcovi fierti,tocati

  • 3 buc patrunjel fierti,tocati

  • 3 buc cartofi fierti,tocati

  • 2 buc oua fierte tari,maruntite

  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa

  • 100 g smantana slaba

  • 150 g Porumb dulce boabe

  • 150 g Mazăre verde boabe

  • 300 g Piept de pui fiert si tocat

  • 1 buc rosie pentru decor

  • 9 feliute ardei gras semafor felii

  • 1 lingurita mustardulce

  • 2 plicuri gelatina alimentara granule

  • 1 lingurita Maggi secretul gustului,gaina


Mod de preparare :




Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si Maggi,secretul gustului;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustarul si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

IMGP1259

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

IMGP1262

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

IMGP1264

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

IMGP1265 IMGP1267

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

IMGP1332

O servesti taiata felii.



Un comentariu: