marți, 19 noiembrie 2019

TENUL, DE LA NATURAL LA IMPECABIL



  Chiar daca vine frigul si ne imbracam mai gros, lasand expusa o suprafata mica de piele, aceasta "traieste", deci are nevoie de substante nutritive , protectie si hidratare.
  
  In anotimpul cald punem accent pe protectia UV ,dar iarna principalul obiectiv este hidratarea. Pe parcursul anotimpului rece pielea este supusa efectului de "uscare" ( deshidratare ) datorita temperaturilor scazute, vantului sau ninsorii, alternantei frig-cald dintre exterior si interior ori umiditatii reduse din casa. Pielea astfel agresata dvine predispusa la mancarime si iritatii , cu senzatia ca "strange ca o masca". Buzele crapa, iar intregul aspect al fetei este tern, fara stralucire: apar riduri fine, pielea se descuameaza mai ales pe pometi si aripile laterale ale nasului.

  Iata doar cateva motive pentru care hidratarea este atat de importanta in sezonul rece, cand filmul hidrolipidic nu mai ofera protectia necesara. Pentru a readuce echilibrul avem nevoie de produse cu o cantitate redusa de apa , mai grase, care sa nu "inghete" pe fata. 

  Cam acestea ar fi sfaturile expertilor in dermatocosmetica. 

  Dar...cum le punem in practica?



1. Ingrijirea tenului

Spuneam ca pentru o hidratare eficienta a pielii avem nevoie de de o crema cu un continut cat mai scazut de apa si mai ridicat de uleiuri. Chiar daca pare o contradictie, acestea mentin nivelul optim de apa la nivel celular. 
  Propunerea mea pentru acest sezon vine de la Apidava, producator de apicosmetice cu care eu m-am imprietenit de multa vreme si despre care v-am tot scris.

   Crema pentru ten sensibil cu unt de cacao, ulei de argan, ulei de morcovi, ulei de galbenele, ulei esential de lavanda , NU contine parabeni si nici uleiuri minerale.   Satisface chiar si cele mai dificile tipuri de ten, nu cauzeaza iritatii, iar datorita formulei usoare cu adaos special de ulei de argan, galbenele si morcov in ulei de soia, are un efect accentuat de protectie si creste rezistenta pielii impotriva iritatiilor.

 *Uleiul de argan contribuie la estomparea ridurilor oferind pielii elasticitate, regleaza eliberarea sebumului in cazul tenului gras si este util in tratarea pielii uscate.
     *Untul de cacao, bogat in vitamina E, polifenoli, acid ferulic si  flavonoide, este un puternic antioxidant, stimuleaza producerea de colagen, lupta impotriva imbatranirii pielii si pastreaza elasticitatea si fermitatea tesutului cutant.
 *Uleiul esential de morcov este apreciat mai ales pentru proprietatile sale antirid si regenaratoare, dar si datorita protectiei impotriva radiatiilor UV.
  * Uleiul de galbenele are efect cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian, antifungic.
  *Uleiul  esential de lavanda fina  ajuta la echilibrarea tenului mixt, regenereaza si revigoreaza pielea.
   Se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, pe fata si pe gat, dupa o curatare corespunzatoare, iar tenul tau se va simti precum o petala de trandafir.


 2. Ingrijirea buzelor
  Nu-i asa ca simtiti de multe ori ca buzele va sunt uscate si faceti , reflex, gestul de a vi le umezi? Nimic mai gresit! Saliva nu face altceva decat sa le usuce si mai tare. Iar de aici si pana la crapaturi dureroase si inestetice nu mai este decat un pas. Aceasta senzatie poate avea doua cauze: fie nu beti suficiente lichide ( si atunci vorbim de o usoara deshidratare generala - dati fuga si beti o cana cu apa!) , fie nu folositi produsele corespunzatoare de ingrijire. Da, avem rujuri, creme, iruri, dar... sunt ele cele potrivite?
  Balsamul de buze cu unt de Shea pe bază de ceară de albine şi miere este special conceput ca un tratament intens de hidratare a buzelor , mai ales pentru perioada de iarnă. Este ideal de folosit şi ca tratament (aplicat pe buze de seara pânã dimineaţa) pentru buzele foarte uscate.
Proprietăţi:
– previne crăparea şi uscarea buzelor;
– pielea devine netedă, elastică şi suplă.


Pentru ca in cabinetul in care lucrez este foarte cald si aerul extrem de uscat, am mereu la indemana cutiuta cu minuni.
3. Ingrijirea mainilor
Am tot vorbit despre ingrijirea tenului , incat ati putea crede ca am uitat de...maini. Ingrijirea lor incepe cu...spalatul! Motiv pentru care nu este indiferent ce fel de sapun folosim , chiar daca utilizam in completare o crema hidratanta.
  Va imaginati ce inseamna sa te speli pe maini de zeci de ori in 6 ore , sa folosesti dezinfectantul si sa astepti sa intre si crema in piele! Solutia la indemana este sapunul cu miere si cimbrisor , bazat exclusiv pe grăsimi vegetale (Palmier, Shea si Nuca de Cocos) si  îmbogăţit cu miere. Cimbrişorul revitalizează toate funcţiile pielii şi este un excelent astringent, antiseptic şi dezinfectant.


  In speranta ca v-am oferit cateva sfaturi interesante si usor de aplicat, asa , ca de la femeie la femeie , am sa va spun niste curiozitati despre...piele:
  • este cel mai mare organ al corpului, suprafata totala ajungand la 2 metri patrati
  • cantareste cca 15% din masa totala a corpului
  • cea mai subtire se afla la nivelul pleoapelor ( 0.02 mm), iar cea mai groasa pe picioare ( 1,4 mm)
  • in fiecare minut elimina aproximativ 30.000 de celule
  • pe piele traiesc miliarde de bacterii care alcatuiesc microbiomul cutanat.
  P.S. Lucrurile bune trebuie impartasite cu prietenii si direct, nu numai prin niste cuvinte scrise pe blog... De unde  puteti achizitiona aceste produse? Din reteaua de magazine fizice si on-line cu care brandul colaboreaza sau direct, de pe https://www.honey-land.net


   
 Va doresc o iarna frumoasa!

  







  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu