marți, 25 iunie 2019

ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNI




   Zilele trecute am fost la părinții mei, iar când am intrat în curte m-a întâmpinat o aromă plăcută de căpșuni. Știți voi, mirosul acela care îți dă fiori pe cerul gurii...

  Am strâns un bol de căpșunici dulci și aromate. Restul au ajuns să ne răsfețe direct papilele  gustative .

  Și fiindcă veni vorba de răsfăț, iată ce s-a ales de restul...


ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNI 



 Ingrediente:

  • 200 g iaurt 10% grăsime ( sau mai slab dacă vrei)
  • căpșuni bine coapte
  • 1 lg zahăr din ștevie 
  • 1/2 lgt zeamă de lămâie 
Decor: 
-ciocolată NESTLE Desert Noir 
- căpșuni 
- frunze de mentă 


Mod de preparare:

  Amesteci iaurtul cu zahărul și adaugi căpșunile zdrobite și zeama de lămâie ( astfel înghețata nu va avea ace de gheață). 


  Formele de înghețată le umezești și le umpli cu acest amestec. 

 Decorezi cu câte o căpșunică și dai la congelator pentru 2 ore.


 Înainte de a servi înghețata, topești puțină ciocolată, pe baie de aburi .
 
 Scoți înghețata din formă, o așezi pe farfurie, torni ciocolata topită, așezi o frunză de mentă, presari puțin praf magic de iubire și servești. 




2 comentarii: