sâmbătă, 13 octombrie 2018

2 PRODUSE ISTETE PENTRU PARINTI DESTEPTI




    Desi razele soarelui inca ne mangaie obrazul , noptile si diminetile ne duc cu gandul la iarna care se apropie. Diferentele de temperatura si faptul ca ne imbracam ori prea gros ori prea subtire , fac ca atacul virusilor sa ne surprinda vulnerabili.
    Iar cei mai expusi sunt copiii: aerul cald si uscat din salile de clasa, manutele nespalate atat de des pe cat ar trebui, purtatorii aparent sanatosi ai diferitilor microbi fac de multe ori ca diferenta dintre un copil sanatos si unul bolnav sa se masoare in cateva ore. Febra, nas infundat, dureri de gat, de cap sau musculare, moleseala, iritabilitate, lacrimi fac din puiutul tau un omulet necajit...si suferind. Incerci sa il alini , il mangai , ii soptesti cuvinte dulci, reusesti sa il tratezi cum stii tu mai bine sau apelezi la ajutor de specialitate.
  Si in momentele de liniste nu poti sa nu te intrebi de ce ai amanat atat de mult momentul in care vroiai sa incepi imunizarea? Te-a pacalit si pe tine vremea frumoasa de afara ... Ai uitat ca organismul lui devine tot mai expus si mai sensibil ...




 Dar care este cea mai potrivita metoda de a stimula imunitatea celor mici?

  Cu siguranta cu totii ati auzit macar o data despre beneficiile propolisului.

   De consistenta unei rasini , un amalgam de substante , numele sau vine din greaca si inseamna "partea dinaintea cetatii". Invatatii greci au observat modul in care albinele isi construiesc stupul si au ajuns la concluzia ca aceasta substanta joaca rol de pavaza, de scut, impotriva agresorilor.

 Cei care au descoperit primii proprietatile sale terapeutice au fost  medicii antici , dar si stramosii nostri. Ceea ce este cu adevarat incitant este cum de propolisul, indiferent de unde este cules ( Grecia, Romania, America sau Asia) are aceeasi compozitie si aceleasi proprietati! Singurele care detin secretul sunt harnicele albine!

 Noua nu ne ramane decat sa le admiram , sa ne bucuram si sa beneficiem de aceasta minune din stup:
  • actiune antiseptica si antibacteriana
  • antiviral
  • antibiotic
  • antiinflamator
  • biostimulator
  • antifungic
  • analgezic
  • antioxidant
  • antitumoral
 Dar care este cel mai potrivit produs? Cunoastem cu totii tinctura de propolis , cu gustul ei intepator. Si ne amintim de grimasele copiilor. Stiti ca exista si esenta de propolis fara alcool? Contine 30% propolis si in rest apa, este un produs romanesc , obtinut prin metoda brevetata , 100% natural, si vine din inima Transilvaniei , din cetatea albinelor Apidava

                                

  Pana cand am primit flaconul , nu am banuit ca exista si sub sub aceasta forma. M-am bucurat nespus, mai ales ca micuta mea tocmai trecuse printr-un episod de enteroviroza cu toate neplacerile si repercursiunile sale. Incepusem sa ii administrez tinctura de propolis si, chiar daca este un copil intelegator, o accepta destul de greu. In plus, aveam si eu retinerile mele , vis-a-vis de actiunea alcoolului asupra mucoasei digestive si a florei microbiene intestinale. Doar ca aceasta esenta a venit in intampinarea mea, proplisul distrugand doar  bacteriile rele din organism , nu si pe cele benefice. I-am administrat Alessiei 20 de picaturi dimineata, pe stomacul gol. Am rugat-o sa le tina putin in gura si sa la plimbe prin toata cavitatea, deoarece aparatul dentar mobil pe care a inceput sa il poarte de curand ii creeaza un oarecare disconfort. Ne bucuram astfel din plin de beneficiile acestui preparat: ii intaresc imunitatea, distrugem virusii care ne-au dat batai de cap, calmam si vindecam micile leziuni de la nivel bucal, crestem apetitul. 

  Si fiindca veni vorba de stimularea apetitului copiilor dupa boala sau doar al celor mofturosi, am sa va povestesc despre inca un produs care m-a cucerit : Royale Cocktail.
    
     
                             
   

   Dupa cum ii spune si numele, este cu amestec de miere, polen si laptisor de matca. De aici "cocktail". De ce "royale"? Pentru ca laptisorul de matca este hrana reginei stupului. El insusi un adevarat cockteil de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi esentiali, inclusiv deja celebrul 10-HDA  , acel acid cu puternic efect antivital, antibacterian si antifungic. Este de ajuns sa va spun ca matca , albina care se hraneste exclusiv cu laptisor, traieste cca 5 ani, comparativ cu celelalte albine care ating varsta de doar 45 de zile, ca sa intelegeti de ce a fost denumit "elixirul tineretii, frumusetii si sanatatii " inca din antichitate. 

   Astazi el este studiat in marile universitati ale lumii . 
   Asa s-a aflat ca este singura sursa naturala de acetilcolina , o substanta esentiala in transmiterea influxului nervos , ccea ce inseamna ca imbunatateste memoria , creste puterea de concentrare si randamentul intelectual.
   Dar sa recapitulam putin efectele pe care le are asupra organismului nostru :

  • imbunatatirea memoriei
  • cresterea puterii de concentrare si a randamentului intelectual
  • stimularea imunitatii
  • scaderea nivelului colsterolului
  • reducerea tensiunii arteriale
  • imbunatateste somnul
  • revigoreaza organismul
  • stimuleaza apetitul
  • actiune antistres
  • incetineste procesul de imbatranire celulara

  O adevarata minune nu-i asa? Iar daca il asociem cu mierea poliflora si polen avem elixirul perfect pentru sanatate. 

  Si pentru ca pustoaica tocmai a inceput clasa a 5-a ( cu siguranta va amintiti cat de grea este adaptarea ...) cu pleiada ei de "greutati" ( ghiozdan mai greu, orar mai incarcat, teme mai multe ) si continua cu incapatanare ( in sensul bun!) antrenamentele de baschet mi-am zis ca o lingurita de Royal Coctail pe zi, dupa ce ajunge acasa , nu va face altceva decat sa o ajute sa treaca mai usor peste aceasta perioada. 



  Si stiti ceva? Am avut dreptate: in carnet au aparut primele note de 10 , este plina de energie , si-a revenit perfect dupa boala, zambeste ...



  De aceea va recomand sa apelati cu incredere la produsele apicole Apidava atunci cand vine vorba despre puiutii vostri. 

  Si nu uitati: parintii destepti folosesc intotdeauna produse istete!








Un comentariu: