duminică, 6 mai 2018

TORT "LA CABANA" ( cu flori de liliac)




     Stiti ca pe 1 Mai o mica minune a mai adaugat o petala de viata.
Am profitat de vremea frumoasa si am fugit la cabana, la Moara de padure, o zona superba unde revenim cu drag de fiecare data ( va promit un articol separat despre ce este de facut acolo).
Si cum nu se putea aniversare fara tort, am improvizat repede ceva, fara stirea sarbatoritei.


                 TORT "LA CABANA" ( cu flori de liliac)





Ingrediente:

a. blat:

  • 5 oua
  • 2 lg de apa rece
  • 7 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare

b. crema 1:
  • 250 g branza Mascarpone Delaco
  • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
  • 1 lg zahar
c. crema 2 :
  • 250 g branza Mascarpone Delaco
  • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
  • 1 lg zahar
  • 2 lg crema de ciocolata Finetti
d. glazura:
  • 100 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 100 ml frisa Meggle Creme Patiserie
e. decor:
  • bombonele de ciocolata
  • flori de liliac
f. sirop:
  • 100 ml apa calduta
  • 2 lg cacao instant


Mod de preparare:

a. blat:

Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase.
Adaugi treptat faina amestecata cu cacaoa si omogenizezi.
Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie.
Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili , pe care ai tapetat-o cu hartie pentru copt.
Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Pentru certitudine verifici cu scobitoarea.

Eu am preparat blatul cu 1 zi inainte de plecare, apoi l-am taiat in 3 felii.

b. crema 1:

Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa , de consistenta unei smantani tari.


c. crema 2 :

Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa , de consistenta unei smantani tari. Adaugi crema de ciocolata si omogenizezi.



Montare:

Prepari siropul de cacao.
Asezi prima felie de blat si o insiropezi.
Intinzi crema alba.
Asezi al doilea blat si il insiropezi.
Intinzi crema de ciocolata.
Asezi al treilea blat si il insiropezi.


In acest moment prepari glazura : rupi ciocolata in bucatele, torni frisca si asezi la foc mic. Amesteci continuu pana cand se lichefiaza, avand grija sa nu fiarba!

Torni glazura peste tort si decorezi.



Cu exceptia blatului, restul prepararii nu dureaza mai mult de 15 minute.

P.S.: Scuze pentru calitatea pozelor, dar avand in vedere ca a fost o surpriza pentru micuta a trebuit sa ma misc foarte repde, in timp ce copiii se jucau in curte.




2 comentarii: