luni, 15 ianuarie 2018

TURTA DULCE "PRINTESA"





   Am primit de curand un borcan cu miere. Dar nu orice fel de miere, ci "Roua florilor". O miere aromata si delicioasa pe care imi venea sa o mananc dintr-o sorbitura. Doar ca m-am gandit ca merita o soarta mai buna. 

  Asa ca s-a transformat in...


                             TURTA DULCE " PRINȚESA"





Ingrediente:

  • 100 g margarina/unt moale
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 15 g condiment pentru turta dulce Dr. Oetker
  • 200 g miere Roua Florilor "Apidava"
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
Mai ai nevoie de:
  • 100 g mascarpone Meggle
  • 1 lg zahar pudra
  • crema de ciocolata
  • decoratiuni


Mod de preparare:

    Intr-un bol batem cu mixerul la viteza mica ouale impreuna cu zaharul si mierea, pana cand obtinem un aspect spumos.


   Adaugam faina amestecata cu praful de copt , margarina si condimentul pentru turta dulce, framantand usor. Trebuie sa obtii un aluat omogen, care nu se lipeste de mana.




 Din acest aluat formam bilute de dimensiunea unei nuci si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
   Se coace in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute.



   Intre timp bati branza cu zaharul pudra si dai la rece.

   Dupa ce scot turta din cuptor o lasi sa se racoreasca si o tai in doua.


   Ungi jumatatea de la baza cu crema de ciocolata si apoi un strat de mascarpone, asezi cealalta jumatate unsa cu ciocolata si presari decoratiunile.








4 comentarii: