miercuri, 24 ianuarie 2018

DACA VIATA AR AVEA BUTON DE "RESET"...



  Nu putine sunt momentele din viata in care as fi vrut sa fi reactionat altfel, sa fi spus altceva, sa-mi fi indreptat pasii in alta directie sau pur si simplu sa fi tacut. Insa viata chiar nu are un buton de "RESET". Trebuie sa merg inainte asumandu-mi greselile si invatand din ele.

  Un moment in care am tacut in loc sa spun ceea ce aveam pe suflet s-a petrecut in vara anului trecut cu cea care mi-a fost cea mai buna prietena ani de-a randul. Doar ca intre timp eu m-am transformat , devenind sotie si mama , astfel incat prioritatile au inclinat balanta in favoarea familiei. Nu mai aveam timp pentru iesiri in oras si nici pentru discutii interminabile la telefon despre...nimic. Am ascultat, am tacut si am pus punct.

   Unul dintre reprosuri era leagat de faptul ca "tu arati bine, ce-ti pasa?" , "intotdeauna m-ai tratat ca pe ratusca cea urata spunandu-mi ca nu sunt in stare sa imi controlez poftele" , "da , sunt o gurmanda si ma simt bine asa" , "in loc sa alaptez si sa schimb scutece , eu ma uit la filme mancand ciocolata"...

   In acele momente am ramas fara replica , am inchis telefonul si de atunci nu am mai raspuns provocarilor. Astazi insa, as vrea sa dau timpul inapoi si sa vorbesc!

  I-as spune ca nimeni nu poate face alegerile in locul nostru. Eu am ales sa risc si sa imi continui viata alaturi de omul iubit. Ea a ales sa fuga atunci cand l-a intalnit. De atunci lucrurile s-au inrautatit. Si trebuie sa isi aume decizia luata. Nu i-a deschis nimeni frigiderul si nici nu i-a indesat pe gat kilograme de ciocolata si cartofi prajiti.  Ar fi trebuit sa taca si sa asculte, sa isi lase orgoliul deoparte si sa faca un pas inapoi. Dar nu avea timp...Si nici eu.

  Daca as putea reseta un eveniment din anul care a trecut, acesta ar fi. Si l-as transforma in "restartul" din anul acesta. Cand voi termina de scris acest articol i-l voi trimite pe email. Si sper sa il citeasca pana la capat, chiar si bombanind .

  Pentru ca ma gandesc sa o ajut, dandu-i un imbold sa isi schimbe stilul de viata pana nu este prea tarziu, fiindca din umbra alimentatiei haotice o pandesc mult mai multe pericole decat cel de a ramane vesnic singura.

   Asadar , draga mea E, acest articol este pentru tine, despre noi.

  Stiu ca iti este greu, dar iti voi aminti ca iti esti datoare cu respectarea unei promisiuni pe care ti-ai facut-o acum mai multi ani. Iti amintesti?  " Nimeni nu este mai important decat mine !"...





  Astazi iti voi vorbi despre "Reset Limitless", programul de remodelare corporala on-line. Da, ai citit bine: totul se intampla on-line, fara a mai fi nevoita sa te deplasezi la cabinetul nutritionistului si sa pierzi timp in trafic  ; programul il poti urma oriunde te afli - acasa, la serviciu, in calatorie, in tara sau strainatate. Trebuie doar sa alegi varianta de pachet potrivita nevoilor tale, sa completezi chestionarul disponibil pe site si sa achiti contravaloarea pachetului ales, dupa care vei primi un email cu toata documentatia necesara.

 Cum functioneaza acest program?
 Vei avea un ghid alaturi de tine pe toata durata lui, respectiv de-a lungul celor 3 luni.




 

   Cine sunt cei care te vor sustine astfel incat tu sa ai rezultate optime intr-un mod sanatos?
  Este vorba despre Cristina Toma, nutritionistul Reset By Limitless, dar si dietetician in cadrul Inspectoratului de Ocrotire a Mamei si Copilului , preocupata sa creeze programe de educatie in scoli cu privire la un stil de viata sanatos si nutritie echilibrata, precum si proiecte de sprijinire a copiilor obezi din Romania. Precum si despre Ioana Stoian, Project Manager Reset By Limitless. Oameni dedicati ideii de "minte sanatoasa in corp sanatos".

   Si bineinteles ca imi voi sustine prietena in noua ei aventura. Doar exemplul personal este cea mai buna dovada a faptului ca se poate. Impartita intre familie, job si hobby-uri uneori am impresia ca sunt "stoarsa ca o lamaie". Dar ce ma amagesc eu cu acest "uneori"? De fapt, mai tot timpul ma simt epuizata si fara vlaga. 

  Pentru ca nu tin neaparat sa slabesc ( desi recunosc ca nu m-ar deranja sa scap de vre-o 5 kilograme...) , cat mai ales sa imi creez un stil de viata sanatos fara sa simt restrictiile unei diete , m-am oprit asupra programului "On-Board". Acesta imi ofera :

  • acces la cursurile video nutritionale din biblioteca on-line Limitless
  • acces la grupul de pe Facebook dedicat
  • acces la toata baza de articole
  • stinta nutritionala din spatele acestui program
  • plan alimentar personalizat
  • cartea de bucate Limitless
  • jurnal alimentar

     Recunosc ca aceste ultime 3 puncte m-au atras deoarece imi este foarte greu sa respect un tipar al orelor de masa din cauza programului incarcat. 
     In plus, i-as angrena in acest program si pe sotul meu ( inca sportiv de performanta ) si fiica noastra ( eleva si membra a unui club de baschet ) , deoarece lucrurile bune trebuie impartasite cu cei dragi.

    In concluzie, daca viata mi-ar permite un "reset" in acest an, as  incepe cu atitudinea . 
    Tu cu ce ai incepe? Daca ai nevoie de un imbold iti las un mic fimulet .



2 comentarii:

  1. Mi-as schimba stilul de viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. As incepe cu un mod de viata sanatos. Sa fac mult mai multa miscare, sa consum mai multe produse sanatoase si in primul rand sa-mi fac timp mai mult pentru familie.

    RăspundețiȘtergere