joi, 21 decembrie 2017

SIDERAQUARTZ ÎȚI TRANSFORMĂ CASA ÎN BIJUTERIE



 
                    Nu imi stric casa! Vreau doar sa modific cate ceva!


    Nu de puține ori am auzit cuvintele: " Românul când nu are ce face își strică și casa!". O simplă zugrăveală ori schimbarea mobilei se transformă într-un adevărat tur de forță dacă nu știi să te organizezi, darămite atunci când îți dorești o renovare mai complexă! Și, credeți -ma, știu ce spun!  Dar  am învățat ceva din experiențele anterioare.

    Anul viitor intenționez să îmi achiziționez un cuptor electric incorporabil și o plită. Ceea ce vine la pachet cu modificarea mobilei de bucătărie. Motiv pentru care am început deja să caut cea mai bună variantă. Dacă în ceea ce privește aparatura electrocasnică lucrurile sunt oarecum clare, atunci când vine vorba despre mobilier lucrurile se schimbă.

  Gresia și faianța sunt de culoare albastră , pereții albi, iar parchetul natur. In privința culorii si a materialului mobilierului m-am hotărât, marea dilemă rămâne blatul.  Acum am stilul acela clasic de blat care rezista la 400 *C . Nimic de zis, numai ca in timp se opacizeaza. De la oalele asezate direct, de la solutiile de curatare si dezinfectare, de la...varsta. Are deja 15 ani si a venit timpul sa il pensionez. Dar...CU CE?



   
                    Munca de cercetare imi face placere



     Buna intrebare! Am discutat cu prietenele ( asa, printre retete de prajituri , temele copiilor si cadouri de Craciun) despre noutatile in materie. Unele au optat pentru acelasi blat ( "Ca doar nu il tin o viata! Cand ma plictisesc, il schimb.") , altele pentru marmura sau piatra ( "E in trend si arata bine,draga!") . Numai ca eu vreau ceva care sa aiba mai multe calitati decat defecte. Hmmm!...Sa vedem:

  1. sa nu se zgarie - se poate intampla sa scap cutitul sau imi aluneca din mana batatorul de snitele;
  2. sa nu se degradeze de la apa si umezeala- in cazul in care se rastoarna vreo cana cu ceai;
  3. sa nu se sparga - cine stie ce evenimente neprevazute pot aparea?;
  4. sa nu se pateze- om sunt si eu...mai vars cafeaua sau paharul cu vin;
  5. sa reziste la temperaturi ridicate- bineinteles ca uit sa asez suportul atunci cand scot tava din cuptor...;
  6. sa nu isi piarda luciul in timp- din cauza solutiilor folosite pentru curatare;
  7. sa fie usor de intretinut- petrec destul de mult timp in bucatarie gatind si nu vreau sa il dublez stand si frecand.

   Nu-i asa ca nu sunt pretentioasa deloc? Asa ma gandeam si eu! 

   Prin urmare am inceput sa caut prin reviste de specialitate si pe internet. Mi-am facut o lista cu materialele utilizate, avantaje, dezavantaje si pret. Nu sunt ipocrita. Ma intereseaza si acest aspect...
Am gasit urmatoarele variante:
  •  lemn
  •  marmura
  •  placi laminate
  •  placi ceramice
  •  materiale compozite
  • granit
  • piatra

   Dupa ce le-am analizat am descoperit, spre surprinderea mea, un material care imi ofera exact avantajele pe care le cautam si ceva in plus!


                 Ce simti cand iti atingi visul?



   Asa am facut cunostinta cu ...quartul . Stiu. Este recunoscut pentru frumusetea lui , motiv pentru care este folosit mai ales la bijuterii. Dar... calitatile quartzului depasesc cu mult limitele vizualului. Datorita puterii si flexibilitatii superioare, quartul este rezistent la abraziune, zgariere, ciobire, spargere, temperaturi inalte, inghet si dezghet, produse chimice din gospodarie, acizi, solventi si mucegai. 

  Da, ati citit bine. Sunt exact calitatile unui blat de bucatarie perfect din punctul meu de vedere.

                                            Sidera infografic-de-ce-cuarț

  1. natural
  2. nu se zgarie
  3. rezistent la acizi
  4. rezistent la apa
  5. indestructibil
  6. nu se pateza
  7. este usor de intretinut
     In plus este :
  1. antiderapant 
  2. antibacterian

     V-am spus eu ca este chiar mai mult decat speram?

     Si am gasit si culoarea perfecta:


                                  


   Este "iris blue". Ma duce cu gandul la cerul senin de vara, chiar inainte de a se innopta. Cu niste accesorii galbene...sau portocalii...bucataria mea ar vibra . 

    Unde am gasit toate aceste informatii? Chiar pe site-ul SIDERAQUARTZ . Ma gandeam sa solicit o mostra, insa in formularul de contact am descoperit ca exista magazine specializate care comercializeaza o astfel de bijuterie pentru bucataria mea. Zilele acestea poate imi fac drum sa imi ating visul , sa il mangai, sa il admir , sa il simt.

   Si am mai citit cateva lucruri interesante pe care am sa vi le spun si voua, poate sunteti in cautare de idei. 
    Este ușor de transportat și instalat oriunde. Astfel, în casă poate fi folosit ca glafuri pentru ferestre, în placări de podele, pereți și trepte sau ca blat de bucătărie, de masă și pentru chiuvete de baie. Gama de culori este atat de variata incat iti va fi foarte greu sa te hotarasti ...Dar aceasta va fi singura problema pe care o vei avea!

  Nota bene: datorită calității superioare, certificate ISO, cuarțul este indicat și în magazine, centre comerciale, aeroporturi, stații și muzee.

3 comentarii:

  1. Anul trecut am schimbat mobila si aparatura electrocasnica in bucatarie si sm un blat destul de bun de care sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol de care voi ține cont, pentru că urmează să mi schimb mobila in bucătărie 😘

    RăspundețiȘtergere
  3. O idee buna, nici nu stiam de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere