sâmbătă, 16 decembrie 2017

PUTEREA MINTII MELE




     A fost odata un unicorn...mov, cu un corn sidefiu...roz , magic... vindeca bolile...curata raul...da viata. A intrat in viata mea o data cu o minune mica, blonda, cu ochi albastri...Era mai mare decat ea. I-l asezam in patut si in multe dimineti se trezeau imbratisati. Aveam impresia ca plusul prinsese viata peste noapte si o proteja .

  Au fost nopti scurte. Au fost nopti lungi. Au fost nopti albe. Au fost nopti in care am dormit fara intrerupere. De multe ori m-am trezit mai obosita decat m-am culcat. Dar zambetul printesei si stralucirea micului corn ma dezmeticeau imediat. Mai eficient decat orice cafea. Mai repede decat orice ceas desteptator.

  Astazi unicornul ii vegheaza somnul din fotoliul de la capataiul patului. Au trecut noptile de neliniste . Au venit insa altele. Si grijile s-au inmultit. La fel si responsabilitatile. Parca printr-o magie m-am transformat in sotie-mama-gospodina- fiica-nora- prietena-confidenta-invatatoare-antrenoare-femeie de cariera-bloggerita...si cred ca lista ar putea continua. Dar eu trec peste toate zambind. De ce? Pentru ca de curand am descoperit solutia. 


  Va vorbeam eu in cateva articole anterioare despre produsele Star International Med , 100% naturale, care actioneaza bland asupra organismului, redandu-i vitalitatea . Acestea sunt pe baza de plante medicinale, ale caror beneficii sunt recunoscute inca de pe vremea lui Paracelsus. Medicina traditionala indiana ( Ayurveda ) ne propune un preparat bogat in substante active care contribuie la buna functionare a sistemului nervos , sustinerea functiilor cerebrale integrative ( memorie, perceptie, concentrare, sistematizare ) si coordonarea fizico-mentala.                           

  In fiecare zi ne confruntam cu multe situatii- limia, mai mult sau mai putin obisnuite: cel mic are nevoie de atentie, mancarea sfaraie pe aragaz, cea mare trebuie sa plece la antrenament, sotul intarzie la serviciu, tu trebuie sa predai situatia intr-o ora, mai suna mama ca iar s-a certat cu vecina si tata striga ca il dor genunchii... Ce faci? Te stresezi! Nu vezi nici o iesire . Il iei pe cel mic in brate, stingi focul la aragaz, apuci rucsacul fetitei si iesi vorbind la telefon...iar in lift te intrebi daca ai inchis usa...Iti pare cunoscut? Dar stresul nu este altceva decat un fenomen psihosocial care decurge din confruntarea cu sarcini si situatii ce par fara rezolvare. In astfel de momente cel mai bine este sa te opresti, sa respiri adanc si sa gandesti logic. Numai ca nu mai ai timp. Ai avea nevoie de o minune. 

  Doar ca lucrurile sunt mult mai simple. Fara stres viata ar fi searbada, el adaugand provocarea de care avem nevoie. Insa trebuie sa stim sa ne adaptam si sa reactionam. Din pacate nu exista un remediu universal valabil , el fiind unic si adaptat fiecaruia dintre noi.

  La fel de  important este sa stim ca exista remedii care ne pot ajuta.

1. suplimente alimentare - Neuro Power , de exemplu;

                                     Image 1


 Plantele pe care le are in compozitie contribuie la :

  •  buna functionare a sistemului nervos prin mentinerea integritatii neuronilor si a ritmului normal de transmitere a informatiilor;
  •  sustinerea functiilor cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea, sistematizarea si retinerea informatiilor) si coordonarea fizico–mentala;
  • sustinerea fluxului sanguin normal la nivel cerebral si asigura aportul de substante nutritive care contribuie la sanatatea si functionarea normala a creierului;
  • sustinerea organismul in protejarea celulelor neuronale impotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative si imbatranirii premature.
Dar care sunt acestea si cum actioneaza?
  • Passiflora incarnata (Floarea pasiunii), parti aeriene- este una dintre cele mai cunoscute plante pentru linistire si calmare, ce reda starea de bine a psihicului si senzatia de echilibru, avand efecte pozitive asupra stresului si este eficienta in reducerea starilor de teama nejustificata;
  • Tamarindus indica (Tamarin) ,seminte -  contin L–dopa (3.78%) un precursor al dopaminei;
  • Hypericum perforatum (Sunatoare) -  are proprietati calmante si este antidepresiv usor, fiind un supliment in starile de tensiune, agitatie si stres; mentine concentratia de serotonina din creier, creste nivelul de melatonina, regland ciclurile zi/noapte si somn/veghe;
  • Ginkgo biloba (Arborele pagodelor), frunze- componentele antioxidante din extractul de Ginkgo biloba sunt in special flavonoidele, vitamina C si carotenoidele; acestea neutralizeaza radicalii liberi, impiedicand peroxidarea lipidelor si imbatranirea ADN-ului mitocondrial; efectele antioxidante sunt mai pregnante la nivelul creierului, retinei si sistemului cardiovascular;
  • Salvia officinalis (Salvie), frunze- actioneaza la nivel emotional calmand si aducand seninatate; este un suport pentru combaterea oboselii fizice, mentale si a starilor depresive.

     Modul de utilizare si doza recomandata: 
     Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi 
     Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa in cure de 1-6 luni. 



2. Activitatea fizica- alergarea, mersul pe jos, lucrul in gradina va vor relaxa, va vor elibera de sentimentul de incorsetare si va transforma incruntarea in zambet. Nu uitati : mintea si corpul lucreaza impreuna!

3. Discuta cu altcineva despre grijile si preocuparile tale- poate fi cea mai buna prietena , o matusa cu care va intelegeti bine sau un psiholog.

4. Cunoasteti limitele - nu te impovara cu indatoriri pe care nu le poti duce la indeplinire; cu siguranta sotul, sora sau o colega te pot ajuta. Nu trebuie sa le faci tu pe toate, nu-i asa?

5. Ordoneaza-ti sarcinile- fa o lista in ordinea importantei si abia apoi apuca-te de ele.

6. Nu trebuie sa ai intotdeauna dreptate.


   In speranta ca ti-am fost de ajutor , gandeste-te la micul meu unicorn!





Un comentariu: