miercuri, 28 iunie 2017

BORS DE SALATA VERDE



   Vara, vara...caldura mare...dar trebuie sa mai si gatim, nu?


                    BORS DE SALATA VERDE




Ingrediente:
  • 1 salata verde mare ( din gradina)
  • 2 feliute de slanina afumata
  • 2 l apa
  • 4 catei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
  • 8 frunze de marar
  • 3 lg smantana 20% 
  • 1 cub Maggi Bors
  • 1 lg faina 
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.
Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.
Cand este prajita adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.


Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul pisat.


Dai focul mic si lasi sa fiarba 10 minute dupa care pui cubul de bors si mararul tocat marunt.
Stingi focul si acoperi cu un capac.
Lasi sa se racoreasca si torni smantana cate putin , amestecand continuu.


Servesti imediat , calda sau rece.
Sa aveti pofta!

 

6 comentarii:

  1. O ciorba foarte buna pe caldura asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mancat la Covasna si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat pana acum dar cred ca e tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, am auzit ca se face insa nu am mancat niciodată. Nu stiu daca voi mânca.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am auzit niciodata de aceasta ciorba..reteta e facuta de tine sau ai preluat-o?

    RăspundețiȘtergere