joi, 16 martie 2017

SARMALE DE POST ( CU PASAT SI CIUPERCI)



   
    Postul este pentru mine un moment de descoperire, chiar si in bucatarie.
     Zilele acestea am pregatit sarmale. Am combinat reteta bunicii, cu pasat, cu ideea mea- cu ciuperci.


    SARMALE DE POST ( CU PASAT SI CIUPERCI)



Ingrediente:
  • 1 ceapa alba mare
  • 100 ml ulei
  • 250 g pasat
  • 400 g ciuperci Home Garden
  • 2 lg pasta de ardei
  • sare de mare Kotanyi
  • piper Kotanyi
  • 2 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
  • 1 varza murata
  • 500 ml apa




Mod de preparare:

   Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele. 
   Cureti ceapa , o speli sub jet de apa rece si o tai marunt.
    Ciupercile la scurgi de zeama si le tai marunt.
    Pasatul il speli in apa rece.
  Pentru inceput pui ceapa sa se caleasca 5 minute in ulei.              
    Adaugi pasatul , ciupercile si pasta de ardei, dupa care condimentezi dupa gust.


   Infasori sarmalele si le asezi in oala, pe fundul careia ai tocat varza.
   Acoperi cu cateva frunze de varza intregi, adaugi apa si lasi sa fiarba la foc mic cca 2 ore.


   Servesti imediat cu ardei iute.

Tips&Tricks: poti folosi orice fel de ciuperci vrei sau sa inlocuiesti pasatul cu granule de soia. Ai liber la imaginatie.







 

11 comentarii:

  1. nu am facut niciodata,dar recunosc ca arata delicios si bun bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, cat sunt de bune sarmalele cu pasat!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata delicios..o sa incerc si eu reteta ta

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa incerc reteta ta. Nu am făcut până acum sarmale de post cu aceasta rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac sarmalele de post mai mult ca celelalte cu carne!

    RăspundețiȘtergere
  6. am incercat reteta dvs,sotul a zis ca lui nu-i plac cu ciuperci si sa fac doar pentru mine,dar cand au fost gata au iesit asa delicioase,acrisoare incat am auzit din gura lui,naa ca sunt bune si preparatele de post,nu se astepta sa iese asa bune! va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi plac foarte mult sărmăluțele chiar și de post. de curând mama ma învațat sa fac și eu singura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fac in post sarmale din orez cu ciuperci sau cu nuci.

    RăspundețiȘtergere
  9. O sa fac reteta aceasta chiar maine dar cu granule de soia ..Mi se pare ciudat cu păsat as face si cu el dat sotul nu mănâncă!!!Multumesc pentru rețelele de post!!

    RăspundețiȘtergere