miercuri, 29 martie 2017

FASOLE PARGALITA



   Nu sunt mare fan al acestei legume, dar... este sanatoasa si, pana la urma, gustoasa.
  Iar pentru ca provocarea este provocare , noblesse oblige... garnituri cu Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume.


                              FASOLE PARGALITA




Ingrediente:
  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • apa
  • sare de mare Kotanyi
  • mix de piper boabe Kotanyi
  • 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce

Mod de preparare:

   Fasolea o speli din cateva ape si o pui la fiert cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute) , apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic impreuna cu ceapa, cartofii , boabele de piper si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.


       Cand este fiarta adaugi Maggi si o mai lasi 3 minute.


    Strecori boabele si pastrezi zeama.
    Zdrobesti bine fasolea cu mixerul si apoi cu blenderul adaugand treptat zeama. Faci acest lucru pana cand fasolea este bine maruntita si are consistenta unei smantani mai groase.




    Cureti usturoiul si il zdrobesti. Jumatate din cantitate o calesti 1 minut in ulei si adaugi boiaua, apoi il omogenizezi in fasole impreuna cu restul de usturoi. Lasi totul sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie mai adaugi sare, dupa gust.


    Servesti ca atare sau pe post de garnitura. Eu am facut o tocanita de soia cu ardei si o salata de varza murata.

Tips&Tricks: durata de fierbere a fasolei depinde...stiti si voi...








4 comentarii:

  1. Daca nu pun cartofii la fiert este fasole batuta. Asa se spune la mine iar baiatul meu ii spune fasole ciomagita.

    RăspundețiȘtergere
  2. tatalui meu,Ii place foarte mult,imi plac retetele lasate de dvs,desi uneori difera foarte putin fata de cum facem noi in oltenia

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea mi se impaca stomacul cu fasolea, dar e ok la o ocazie!

    RăspundețiȘtergere