miercuri, 31 august 2016

PACHETELE DE VINETE CU BACON



    Pe drumul de intoarcere din vacanta am oprit intr-un targ langa Bucuresti si am gasit niste vinete albe, mici , ca niste bijuterii. Am cumparat cateva si, ajunsa acasa, am inceput sa le gatesc in fel si chip.

Astazi v-am pregatit...


PACHETELE DE VINETE CU BACON


Ingrediente ( 2 portii):
  • 4 vinete mici, albe
  • sare
  • piper
  • Maggi secretul gustului intensavor legume
  • branza feta
  • 8 felii de bacon
  • 1 lg ulei
  • 50 ml apa 

Mai ai nevoie de scobitori si frunze de patrunjel verde.



Mod de preparare:

   Vinetele le speli bine, le tai coditele si apoi in doua, pe lungime.

    Cu ajutorul unei lingurite scobesti miezul si presari vinetele cu sare, piper si Maggi.


    Lasi barcutele sa se inmoaie , pentru cca 10 minute.

    Intre timp branza feta o sfarami cu furculita.

    Asezi vinetele in tigaia dry-cooker in care ai adaugat uleiul si apa. Acoperi cu un capac si lasi la foc mediu 5 minute. Intorci vinetele pe cealalta parte si le lasi , la fel, inca 5 minute. Indepartezi capacul si iei tigaia de pe foc, lasand vinetele sa se racoreasca.



    Umpli barcutele cu branza feta, le invelesi in felii de bacon si fixezi cu scobitori.



    Asezi pachetelele astfel formate inapoi in tigaie si lasi la foc mediu, sub capac, pentru 5 minute.
   Servesti imediat .


Pofta buna!

 

5 comentarii:

  1. Ma uimesti de fiecare data cu simplitatea retetelor propuse care sunt si aspectoase si delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta delicioasa! Foarte bune si gustoase vinetele cu bacon!

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta delicioasa! Foarte bune si gustoase vinetele cu bacon!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata si mi-ai facut o pofta.

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar arata minunat..o reteta atat de simpla, poate fi delicioasa

    RăspundețiȘtergere