miercuri, 26 august 2015

MILA 23 - BLACK TO BLACK


   Ce este "Mila 23"?
    Mila 23 este un sat pescaresc situat in partea de nord a judetului Tulcea, in Delta Dunarii , fiind accesibil doar cu ambarcatiuni. Este locul in care s-a nascut campionul olimpic si mondial, canoistul Ivan Patzaichin.

    El este de fapt si amfitrionul Festivalului RowmaniaFest, aflat la cea de a 5 -a editie. Desfasurat in perioada 28-30 august, este un bun prilej de a trece in revista 5 dintre proiectele Asociatiei Ivan Patzaichin - Mila 23, dintre care PESCATURISMUL este o noutate absoluta pe piata romaneasca de turism.

     Cei care se vor incumeta sa ajunga acolo vor avea parte de experiente de neuitat:  de la aruncarea plaselor la prinderea pestilor, de la curatarea lor si pregatirea bucatelor traditionale, de la degustare la aflarea micilor secrete ale pescarilor si gospodinelor din delta. Sa petreci o zi alaturi de un pescar poate parea plictisitor, dar vei vedea ca nu este deloc asa. O "plimbare "cu luntrea iti va deschide noi orizonturi, despre care nici nu stiai ca exista, departe de strazi moderne si tehnologie:  doar voi, luciul apei si cerul...iar din cand in cand cate un fosnet de aripi ori un clipocit. Un turism ecologic, culinar si cultural care iti permite sa intelegi mai bine viata de pescar in Delta Dunarii.


description 




  Festivalul se întinde pe un weekend pe care organizatorii și-l doresc magic și dinamic, înțesat de conținut nou și sport pe apă și pe uscat, cu competiții de vâslit pe Dunăre, un triatlon internațional și o cupa europeană de triatlon pentru juniori, cu expoziții, dezbateri și muzică live cu vedete consacrate și tineri în ascensiune. Față de edițiile anterioare, ediția din acest an aduce câteva noutăți notabile :
  •  paradă de deschidere, care se va desfășura atât în oraș cât și pe apă
  •  prima ediție a etapei internaționale ETU Triathlon Junior European Cup, care se va desfășura în aceeași zi cu cea de a treia ediție a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon
  •  două zile de dezbateri cu participare internațională, pe două teme de interes pentru Dunăre și pentru Tulcea : 
  1.  Cooperarea pe Dunăre de la Padurea Neagră la Marea Neagră – Black to Black
  2.  Oportunitățile de reintegrare în societate pe care le au deținuții care învață o meserie eco – Case noi, șanse noi prin meserii vechi.

    Intentia mea a fost sa va starnesc curiozitatea si sper ca am reusit.


 ( sursa foto: http://pescaturism.ecodeltadunarii.ro/despre-galerie-foto-RO-13.html)


    Sincer, mie mi-ar placea sa particip la o astfel de actiune.Si as purta un tricou inscriptionat asa.









Ce ziceti? Va place?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu