marți, 21 mai 2019

VIȚEL ÎN BERE , LA CUPTOR



   De când a intrat în bucătăria mea stilul de a găti RESET imaginația nu mai are limite! Iar familia este cucerită de noile rețete. 

VIȚEL ÎN BERE, LA CUPTOR 



Ingrediente:

  • 4 buc rasol de vițel 
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg Maggi " Felul doi"
  • 2 lg ulei de rapiță 
  • 150 ml apă 
  • 100 ml bere 

Mod de preparare:

  Carnea de vițel o tai ușor de pe os ( le-am păstrat pentru o ciorbă de burtă 😁) , o speli sub jet de apa rece  și o condimentezi. O lași la rece pentru câteva ore.
  Intr-o tavă pui uleiul și apa, apoi așezi feliile de carne.


 Acoperi cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 30 de minute , apoi reduci temperatura la 100*C pentru înca 30 de minute. 
În acest moment înlături hârtia de copt și stropesti friptura cu bere ,lăsând tava descoperită pentru 15 minute. 



 Până când pregătești patul de salată acoperi din nou cu hârtie de copt pentru a lăsa carnea să se relaxeze și să se pătrundă aromele. 



  Eu am preferat să las legumele crude,asezonate doar cu puțină zeamă de lămâie. 

  Sa aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu