duminică, 15 aprilie 2018

DEFINESTE-TI STILUL CU ANSWEAR



   Acum 20 de ani mi-as fi dorit sa primesc acest telefon:

<< - Alo?! Aici sunt eu!
Cum "cine eu"? Sunt STILUL tau!...
Si m-am decis acum sa sun
Despre mine sa iti spun,
Ce ar trebui sa - mbraci
Greseli ca sa nu mai faci,
Sa arati, sa te simti bine
Tu, in primul rand, cu tine!>>

   Astazi am gasit o aplicatie a celor de la answear.ro , care iti poate veni in ajutor , mai sigur ca un telefon.



 Sa nu mai bajbai printre trenduri, stiluri si tot ceea ce inseamna moda pentru a gasi ceea ce te defineste . Pentru ca, nu-i asa? replica "Asa imi place mie si eu ma simt bine! Cui nu-i place sa nu se uite!" este putin deplasata. Adevarat, ne imbracam pentru noi , nu pentru ceilalti , mai ales ca un vechi dicton spune "Nu haina il face pe om!" . Pe de alta parte insa, suntem intr-un continuu "du-te - vino", intr-un ritm ce parca se deruleaza pe repede-nainte, dar... Este important sa te opresti, sa respiri adanc si sa te gandesti uitandu-te in oglinda : "Asta sunt eu?".

   Ei bine, aceasta este intrebarea pe care eu mi-am pus-o in urma cu 20 de ani ( waaaaw... acum imi dau seama cum suna...) , cand purtam doar alb, gri, negru, bej si maro, ton-sur-ton . Mi-am dat seama ca totusi, am 25 de ani si viata este frumoasa si plina de culoare.

   Am optat pentru stiul "casual",  un stil care a fost creat in anii 1980 , ca fiind unul fara reguli stricte , potrivit pentru orice moment al zilei, astfel incat sa fii tu insuti. Permite folosirea unor materiale lejere, usor de intretinut, in culori vii sau cu imprimeuri. Si pentru ca mi se potriveste perfect , am achizitionat cateva piese de baza ( 3 pantaloni, 2 fuste si 5 bluze ...sic!) pe care le combinam in fel si chip. Dar ceea ce ma facea sa ies din anonimat erau ...si au ramas...accesoriile : ochelari de soare,  bijuterii, esarfe, curele, accesorii de par, genti si posete.  

   Am sa va spun cateva cuvinte despre gentile si posetele mele: sunt confectionate din materiale usoare, sunt incapatoare si au multe compartimente . De ce? Pentru ca sunt pe drumuri toata ziua si, la o adica, trebuie sa am loc si pentru o mica sticla cu apa ( mai ales daca ma insoteste si micuta mea) sau sa gasesc repede portofelul, trusa de farduri , telefonul sau servetelele umede. Bine, asta nu inseamna ca nimic nu se rataceste ( a' propos: stiti ce nu vei gasi niciodata in poseta unei femei?) vre-odata...

   Asadar, aleg sa investesc in cateva genti de calitate , pe care sa le port alternativ, in functie de tinuta , decat sa arunc banii pe multe genti de calitate indoielnica.




   Cand am zarit- o in vitrina a fost dragoste la prima vedere. Am intrat hotarata in magazin, iar vanzatoarea, foarte amabila, m-a intrebat daca poate sa ma ajute. I-am zambit si i-am spus ca imi doresc o poseta "usoara, incapatoare si cu multe compartimente- pe cea din vitrina". A zambit si ea si mi-a raspuns ca sunt foarte sigura ce vreau. Si da, mi-am cumparat-o!

   Recunosc ca imi vine greu sa ma despart de ea, insa i-am gasit o sora pe answear.ro. Este visul meu in materie de genti si , parca cei de la Desigual m-ar fi intrebat pe mine cand au creat-o:



  • combinatie de material textil cu piele ecologica, fiind foarte usoara
  • in interior are buzunare suplimentare
  • buzunare exterioare
  • incheiere cu fermoar
  • geanta de purtat pe umar sau in mana
  • curea lunga, nedatasabila, reglabila
  • manere scurte
  • incapatoare, chiar si pentru A4 , in folie pliabila ( aspect testat prin miile de pagini de cursuri transportate in anii de facultate)
  • dimensiune medie
  • fund rigidizat cu suporti metalici, pentru protectie
  • + eu am spalat-o la masina de spalat, la 30*C si nu s-a deteriorat.
   Am desoperit ca stilul casual iti elibereaza creativitatea, astfel incat vei avea o tinuta chic datorita combinatiilor vestimentare neobisnuite. Aici nu exista reguli! Esti libera sa alegi si sa porti orice te face sa te simti libera . 


P.S. In poseta unei femei nu vei gasi niciodata ordine.


3 comentarii: