miercuri, 4 octombrie 2017

CINE NU ARE BORSEC , SĂ-ȘI CUMPERE!



                           Putina poveste despre viata



    Nu mi-am dat seama cât de importantă este apa pentru mine până acum 11 ani când, însărcinată fiind, era cât pe ce să nu mai devin mamă. Consumam zilnic multe lichide , însă de cele mai multe ori evitam apa. Mi se părea searbădă ; nu avea gust, nici miros și nici nu îmi oferea senzații gustative deosebite. Beam ceaiuri, sucuri naturale , lapte ori compot și consideram că este suficient.
    Numai că , într-o zi însorită de iarnă , bebe m-a convins că lucrurile sunt mult mai complicate. Mă îndreptam spre serviciu... autobuzul era ticsit...mergea căldura... toată lumea gâfâia.... și , printre ei , eu - o mogâldeață de om care de-abia găsea o gură de aer.... Și pentru ca tacâmul să fie complet, o domnișoara a scos din poșetă o sticlă de apă minerală Borsec și a baut din ea cu nesaț. În clipa aceea am simțit cum totul se invarteste cu mine... urechile îmi vâjâiau... stropi de sudoare rece mi se prelingeau pe spate... nu mai aveam aer... mă rugam să ajung mai repede în stație....Dar melcul , cu siguranță ar fi mers mai repede decât acel autobuz , în acele momente....

   Am coborât cu genunchii tremurând și m-am așezat pe bordură. Îmi masam tâmplele în încercarea disperată de a-mi oxigena creierul. La un moment dat am simțit o mâna pe umăr. Un domn mă întreba ce s-a întâmplat. Mai mult am ghicit decât am auzit. Am bâiguit câteva cuvinte și cred că singurul inteligibil a fost "apă". După un timp am simțit din nou atingerea aceea fermă și am văzut o sticlă de apă minerală Borsec. Am sorbit din ea de parcă aș fi rătăcit prin deșert până atunci... Privirea mi s-a limpezit instantaneu...la fel și mintea. Omul acela știa ceea ce eu uitasem : toate procesele metabolice din organism au loc în prezența apei! Nu a sucurilor , nici chiar naturale, nu a ceaiurilor, nu a laptelui ... Doar în prezența apei!

   A fost momentul care m-a adus la realitate. A fost clipa in care am decis ca trebuie sa fac o schimbare de dragul micii minuni care crestea in mine. 

   De atunci apa minerala Borsec ( carbogazoasa ori plata) nu se mai termina din casa.








                             
                                          Putina poveste despre apa...Borsec


    Borsec este o statiune balneoclimaterica situata in inima Muntilor Carpati, in judetul Harghita, inconjurata fiind de paduri de conifere, ceea ce ii asigura un microclimat benefic. Exista aici mai mult de 15 izvoare de ape minerale cu un continut echilibrat de minerale si o concentratie ridicata si stabila de CO2. 
    Se spune că în anii 1800 îmbutelierea se făcea doar în zilele cu lună plină, atunci când presiunea atmosferică era maximă, pentru a crește și rămâne legat astfel și conținutul de CO2 al apei minerale.
    Intre legenda si adevar exista o legatura validata de numeroasele premii obtinute de-a lungul timpului:

          





    





   "Apa minerală naturală Borsec este, înainte de toate, o sărbatoare în sine. O sărbătoare a tinereţii perpetue, a sănătății, vitalității şi energiei nestăvilite. A tinereții, pentru că te ajută, datorită efervescentei sale persistente şi amuzante, să te menții tânăr şi vesel. A sănătății, pentru că sunt deja renumite proprietățile terapeutice ale izvoarelor Borsec. A vitalității şi energiei pentru că, s-a dovedit, numai apa minerală poate să te încarce de energie benefică, generând un dinamism debordant." Asa este descrisa aceasta apa-minune care in 2017 a redevenit cel mai puternic brand românesc conform clasamentului realizat anual de Revista Biz.

  Anul acesta a fost implementata  o nouă tehnologie, ce împiedică orice intervenție umană asupra apei în procesul de producție, de la captarea și transportul apei minerale naturale de la izvor la locul de îmbuteliere și până la obținerea produsului finit. In plus , aplicarea sigiliului pe dopul sticlei iti garanteaza faptul ca tu si numai tu esti primul care a deschis acea sticla . Este un mod original de a te convinge ca apa ta minerala preferata este exact asa cum ea a fost captata de la  izvoarele din inima padurii. 



                     Putin adevar despre proprietatile curative ale apei minerale Borsec


1. Conform studiului ştiințific realizat în anul 2006 de Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C. Paulescu privind „Influența consumului de apă minerală Borsec plată și carbogazoasă asupra metabolismului glucidic și stresului oxidativ la persoanele cu şi fără diabet zaharat”:

  • creșterea insulinemiei pe termen scurt si mediu;
  • efect diuretic cu scăderea concentraţiei de sodiu şi potasiu urinar cu rol antilitiazic;
  •  o creştere semnificativă a amplitudinii fluxului sanguin periferic;
  • inhibarea apetitului.;
  • tendința importantă de scădere a glicemiei, colesterolului total şi LDL colesterolului;
  • scăderea nivelului seric al acidului uric.
2. Studiul Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie -2012:
  • scaderea  nivelului proteinei C-reactive;
  • efect antiinflamator;
  • efect benefic in cadrul sedintelor de hidrokinetoterapie.

                                                   

                                             Dupa 210 ani     


    In ziua de gratie a anului 2006   micuta mea a decis ca trebuie sa aniverseze cei 200 de ani ai "reginei apelor minerale" cu aducerea mamei cu picioarele pe pamant.

    Astazi eu am decis sa scriu acest articol despre momentul care mi-a marcat viata - sunt 210 ani .

    Ce va fi peste alti 210 ani? Nu stiu. Dar poate ca cineva, rasfoind internetul, va gasi si va citi aceste randuri. Si va intelege, asa ca si mine, ca apa inseamna viata.

                         






6 comentarii:

  1. Și eu am avut o perioada când nu prea consumam apa dar am realizat ca apa este esențiala pentru organism și de aceea am început sa beau din ce în ce mai multă și desigur ca și eu sunt fan a apei Borsec.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici de la mine de acasa nu lipseste apa Borsec carbogazoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. tot in timpul sarcinii am inceput sa beau si eu mai multa apa..Borsec cred ca este pe masa tuturor romanilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi preferam apa Borsec!👍👏👏

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi preferam apa Borsec!👍👏👏

    RăspundețiȘtergere
  6. De multi ani toata familia nu mai consuma sucuri din comert. Apa plata Borses sau Izvorul Minunilor sunt la loc de cinste in frigider.

    RăspundețiȘtergere