sâmbătă, 23 septembrie 2017

ALUAT DE PIZZA



   Cred ca pana acum am incercat "n" retete de aluat pizza. Si nici una nu mi-a placut 100%: ori era prea sfaramicios, ori se intarea, ori nu era suficient de pufos.
 Pana astazi...


                                       ALUAT DE PIZZA






Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 2 lg ulei
  • 1/2 ltg otet
  • 15 g drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • apa calduta cat cuprinde

Mod de preparare:

Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura.


Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina.



 Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti.




 Adaugi uleiul , otetul si sarea framantand in continuare. Torni cate putina apa , astfel incat sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de mana, putin moale.


Lasi sa se odihneasca 15 minute apoi il intinzi in foaie de cca 5 mm grosime si il asezi in tava.



Este pufos si nu se intareste nici dupa ce pizza s-a racit.

2 comentarii:

  1. Chiar aveam nevoie de o rețeta de aluat pentru pizza, am făcut odată și nu prea am fost atât de mulțumită de ce mi-a ieșit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super si observ ca este si de post ..multumesc pentru reteta!!Sa te ajute Domnul in continuare!!

    RăspundețiȘtergere