marți, 9 mai 2017

VREI UN COPIL SANATOS?

   


                                    VREI UN COPIL SANATOS?

  
     Ce intrebare aiurea! vei spune in gandul tau ...sau chiar cu voce tare. Cine nu isi doreste sa aiba un copil sanatos?

     Sunt de acord cu tine: fiecare parinte isi doreste acest lucru mai mult decat orice. Intotdeauna ne dorim pentru ei tot ce este mai bun pe lume - sa fie un medic sau avocat renumit , sau poate un actor ori sportiv celebru , dar de cele mai multe ori uitam ca nimic din toate astea nu se poate intampla daca nu sunt si sanatosi...

    Insa ce faci TU pentru asta? 

   De ce te intreb? Pentru ca au trecut vremurile acelea in care noi, copii fiind, alergam cat era ziua de lunga pe-afara, imparteam cu prietenii painea unsa cu untura ori ne jucam cu animalele din curtea bunicilor. Copiii din ziua de azi stau "uitati" in fata gadgeturilor , nu mai stiu sa alerge ori ii protejam excesiv din prea multa grija :" nu pune mana pe balustrada!", "lasa pisica in pace!", " ia repede gelul dezinfectant!"... Va suna cunoscut? 
  Este adevarat ca nici mancarea nu mai este ce era , nici aerul, cat despre microbi s-au inmultit si au evoluat dincolo de orice imaginatie!
   Insa vreau sa iti spun un lucru: copiii nu pot fi tinuti intr-un glob de sticla! Ei trebuie sa interactioneze cu alti copii, sa se joace, sa respire. Intr-un cuvant - sa copilareasca. 


     CUM ITI AJUTI COPILUL SA FIE SANATOS?

  Un vechi intelept spunea ...si imi amintesc ca era afisat in sala noastra de educatie fizica...  " Mens sana in corpore sano"
  Asadar, invata-ti copilul sa faca miscare ! Du-l la un sport, iesi cu el cu bicicleta/rolele/ trotineta , hraneste-l potrivit varstei sale si, mai ales, fii aproape de el!
  Nu spun ca nu se va mai imbolnavi niciodata , dar isi va intari imunitatea . Si daca medicul considera ca totusi, are probleme din acest punct de vedere exista solutii.

   Una dintre ele este WellnessKids, o  combinaţie de 13 vitamine ( A, B1, B2,B6, B12 , C, E, Niacin, K, , D,Acid Folic, acid Pantothenic) şi 8 minerale ( Ca, Mg, Fe, I, Cr, Mo, Se, Zn), recomandată copiilor cu vârsta peste 3 ani. Sunt tablete masticabile, cu aromă naturală de portocale. Doza zilnica recomandata este de 1 tb/zi pentru copiii sub 9 ani si de 2 tb/zi pentru cei peste 10 ani. 




  Alaturi de o dieta sanatoasa si echilibrata este o solutie pentru stimularea imunitatii copilului tau , astfel incat sa se poata juca in voie pe-afara cu toti prietenii sai.

5 comentarii:

  1. Mare dreptate ai! Sportul este sanatate curata dar trebuie si putin ajutor din partea noastra, dandu-i micutului vitaminute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mancat fructe luate direct de pe pamant, am umblat desculta prin ploaie, prin noroi si nu am avut probleme de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat fructe luate direct de pe pamant, am umblat desculta prin ploaie, prin noroi si nu am avut probleme de sanatate.

    RăspundețiȘtergere