duminică, 21 mai 2017

CORONITA DE IAURT CU CAPSUNI



   


      Cautand in arhiva am gasit niste fotografii mai vechi ale unei retete pe care o pregateam frecvent.
   Mi-am amintit de ea si m-am gandit sa v-o spun si voua. Poate va inspira.



                       CORONITA DE IAURT CU CAPSUNI







Ingrediente:


- 500 g capsuni
- 400 ml iaurt
- 4 linguri rase de zahar praf
- 500 ml frisca lichida
- 3 plicuri de gelatina alimentara( 30g) Dr. Oetker
- 700 ml apa rece
- 1 plic gelatina pentru decor Dr. Oetker
- 50 ml sirop de capsuni
- 12 piscoturi



 
Mod de preparare:


    Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati,in functie de cat sunt de mari.
   Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra.

  Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.
   Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara.
   Cand gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi gelatina la compozitia de iaurt cu frisca,in fir subtire si amesteci usor, cu o lingura.
  Torni jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul de crema. Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care inmoi piscoturile si le asezi peste crema. 





   Dai la rece pentru 3 ore. Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia.




   Bati restul de frisca si ornezi . Asezi capsuni si apoi prepari gelatina pentru decor : amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1 minut; torni gelatina peste fructe.


Servesti coronita taiata felii.

6 comentarii: