miercuri, 18 ianuarie 2017

SMARTFRIGIDERUL NEPOTILOR MEI




   Frigider = un aparat sau o instalație pentru producerea și menținerea frigului , patentat de catre germanul Carl von Linde în 1876.

     De atunci aceste incinte izolate termic (un dulap) și răcite de o instalație producătoare de frig au evoluat...si au evoluat ...pentru ca acum, dupa 140 de ani sa avem:
   Frigidere mici, frigidere mari.
   Frigidere no-frost.
  Frigidere clasa energetica A, A+, A++, A +++.
  Frigidere cu design modern sau retro , Daewoo.
  Frigidere cu un motor sau cu doua.

  Le gasim in magazinele virtuale ( Demax de exemplu) si in cele fizice . Ne iau ochii si ne trimit in lumea visurilor cu ochii deschisi.

                                              Frigider cu 1 usa Daewoo   Retro FN-102PRQ, 79 l, Clasa A+, H 71, Rosu

    Chiar asa: cum ar fi daca-ar fi...un smartfrigider?


  •  Ar fi compartimentat pentru fiecare tip de alimente ;asta înseamnă că nu voi avea un "dulap "  cu o ușa mare,ci un ansamblu de dulăpioare , fiecare cu ușița lui. Daca voi avea nevoie de un morcov, o ceapa și un ardei pentru ciorba voi deschide doar compartimentul de legume, nu tot frigiderul, economisind astfel energie. Fiecare compartiment va avea temperatura setata independent, in functie de ceea ce pastreaza
  • Și fiindcă veni vorba de energie, cu siguranță nu va funcționa bagat in priza, ci cu baterii solare.
  • Principiul de funcționare nu se va baza pe freon, ci pe un gel polimeric antibacterian, gel care are proprietatea de a păstra alimentele proaspete la temperatura optima , nu neaparat prin racire. 
  • Vei sti intotdeauna ce ai in frigider si cu ce trebuie sa te aprovizionezi, deoarece pe display vei avea in permanenta inventarul, iar cu ajutorul aplicatiei instalate pe telefonul mobil vei primi aceasta instiintare oriunde esti. Ceva de genul: " Nu uita sa cumperi lapte." . Scurt si la obiect! Aceasta avertizare va aparea si pe ecran, sub forma unor inimioare colorate, in functie de compartimentul care are nevoie de reaprovizionare. Si iti va aduce aminte ca ai uitat intr-un cotlon un aliment care sta sa expire.
  • Ar raspunde si la comanda vocala. Pregatesc o prajitura si constat ca am uitat sa scot ouale din frigider. Sunt deja angrenata in preparare si nu am decat o mana libera. Ce fac? "F1D1, am nevoie de oua!". Si in acel moment se deschide compartimentul destinat, iar eu nu am altceva de facut decat sa ma servesc cu ce am nevoie. Fara nervi, fara murdarie inutila, fara a apela la ajutorul celor din casa.
  • Fiind "smart" va avea instalata si aplicatia "da-mi meniu". De cate ori nu ai stat cu frigiderul deschis intrebandu-te: "astazi ce mai gatesc?"? Acum va fi simplu. Accesezi aplicatia, iar pe ecran vor aparea cateva variante de meniu posibil de preparat cu ceea ce ai in frigider. "Smart", nu?
  • Stii ca de fiecare data cand pleci in vacanta frigiderul de acasa functioneaza practic , degeaba. Nu poti sa il scoti din priza fiindca mereu mai ramane cate ceva , daca nu in frigiderul in sine, atunci in congelator. Ei bine, acest lucru nu se va mai intampla, deoarece vei activa functia "vacanta", iar el va conserva energia acumulata .
  • Nu va avea congelator, pentru ca nu vom mai fi nevoiti sa inghetam mancarea.
      Cam asa arata smartfrigiderul din visele mele! Nu spun ca este perfect ! Cu siguranta chiar astazi imi va mai veni vre-o idee de functie pe care sa i-o instalez...










3 comentarii:

  1. Iti place sa visezi, dar adevarul e ca si mie mi-ar place un frigider tip dulapior cu usite unde sa tin legumele separate de mancarea gatita.

    RăspundețiȘtergere
  2. O da!Il vreau asa cum am vrut si aspiratorul inventat de tine...iti mai trebuie doar bun brevet de inventator, ca in rest idei minunate ai !

    RăspundețiȘtergere
  3. Este mai mult decat perfect :-D un vis frumos,sa am asemenea ajutor!

    RăspundețiȘtergere