marți, 28 iulie 2015

CAND AM CHEF SA SCRIU...SCRIU!


   
     E dimineata...ora 5.00... racoare si liniste...inca...Imi fac repede un capucino si ma instalez in fata calculatorului- am cam 45 de minute la dispozitie pentru a mai scrie ceva pe blog. Aseara ma gandeam sa scriu o poezie sau poate o reteta...Dar datorita agendei mi-am reamintit ca am de scris un articol. Provocarea e grea: DE UNDE IMI PLACE SA SCRIU? De obicei scriu " la inspiratie" ...si cel mai adesea "cu creionul pe hartie"...Stiu ca pare demodat, dar inca nu m-am adaptat tehnologiei. Si stiti de ce? Pentru ca inspiratia nu tine cont nici de liniste, nici de racoare, nici de calculatorul deschis , ori de tableta din poseta! Am scris articole sau poezii frumoase in toiul noptii, la lumina telefonului, sub plapuma ca sa nu trezesc toata casa. Am scris bine si in autobuz , in drum spre serviciu ( se uitau calatorii la mine ca la urs, mai ales ca scriu cu mana stanga!). Si da!, scriu si la serviciu, printre pacienti (SSST!, va rog!) ...Iar in cel mai rau caz incerc sa memorez frazele...
Acesta este motivul pentru care am intotdeauna la indemana hartie si pix.



     Dar, in concediu am descoperit ca la fel de bine pot sa scriu si pe tableta. Aveam un termen limita de respectat si...surpriza: fara pix si hartie la indemana! Prin urmare, am strambat din nas si am pus stapanire pe tableta din dotare. Este adevarat ca am mai gresit tastele si inca nu am descoperit toate tainele, dar invat. Si stiti ce este culmea? A inceput sa imi placa!

    Zilele trecute eram cu fetita la antrenamente. Am iesit in curtea salii de sport, am luat in primire un bolovan, m-am asezat si am inceput sa scriu. Si asa am scris "POEZIA DE MARTI" - "Verde".


 


     Bineinteles ca nu am publicat-o pe loc, fiindca necesita si o fotografie din calculatorul de acasa, dar important este ca am mai facut un pas in tehnologizarea mea. Si ma simt bine. Astazi chiar am creionat acest articol in drum spre casa. Cu aceasta ocazie am descoperit un lucru curios: nu se mai uita nimeni la mine ciudat...sa fi intrat si eu in randul lumii?









   Acum, stand in fata calculatorului si definitivand articolul am inteles- era si timpul sa recunosc: IMI PLACE SA SCRIU ...PE TABLETA!

 

  Un singur inconvenient are noua mea pasiune: dimensiunile tabletei si, in plus, mai trebuie sa car si modemul de net. Asa ca mi-a venit o idee: ce-ar fi daca as avea si eu un smartphone? As impusca mai multi iepuri: telefonul-telefon, fotografii , internet, acces la blog oricand, oriunde...Hmmm! Chiar ca mi-ar placea!

 

Un comentariu:

  1. Si eu scriu de unde apuc...Totusi cel mai comfortabil ma simt in fata calculatorului acasa...Acolo unde m-am obisnuit...dar in concedii telefonul e nedezlipit de mine...sau o fi invers...nici nu mai conteaza...un smartphone iti face clar viata mai usoara...si mai frumoasa...si mai comoda...si mai....

    RăspundețiȘtergere