joi, 3 octombrie 2019

CUM ÎNTREȚINEM APARATUL DENTAR MOBIL?



   Ca mamă încerc să iau cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea copiilor mei. Evident că nu spun nimic nou! Doar că uneori este extrem de greu să faci cea mai bună alegere, mai ales dacă părerile sunt împărțite...

 Așa a fost și cu dințisorii: extragem?...punem aparat dentar fix?...sau mobil?...așteptăm dentiția definitivă?...sau acționăm mai repede?... O mulțime de întrebări la care am primit - cum astfel?- o altă mulțime de răspunsuri. 

  În final, în colaborare cu doamna doctor Andra Munteanu ( o minune de OM) ,ortodont în Cluj Napoca, am hotărât să acționăm și fetița mea poartă aparat dentar mobil de 1 an, iar rezultatele sunt vizibile. 

 Numai că acesta trebuie purtat minimum 12 ore pe zi și întreținut corespunzător. Din cauza enzimelor salivare ,dimineața aparatul are un miros neplăcut și pare gelatinos. 

 Deși îl clătește cu apă din abundență de fiecare dată când îl înlătură sau îl spală cu pastă de dinți, uneori, stând în cutiuța lui, mirosul persistă. 

 Inițial, doamna doctor ne-a recomandat pastilele folosite pentru întreținerea protezelor dentare. Doar că, hoinărind prin magazinul nostru preferat DM ,am descoperit tabletele DontoDent,special concepute pentru aparatele dentare mobile. 



Sub formă de tablete efervescente, sunt foarte ușor de folosit: se așează aparatul într-un pahar, se acoperă cu apă caldă ( nu fierbinte!) ,se adaugă tableta și se lasă să acționeze cca 10 minute . Practic, pănă când servește micul dejun, aparatul este igienizat și gata de pus în cutie, după o clătire abundentă, sub jet de apă. 

 Simplu și fără bătăi de cap. Urmează acest ritual de două ori pe săptămână, marți și sâmbătă, iar mirosul neplăcut dispare sub acțiunea bulelor mentolate. 

 Încă un capitol încheiat cu brio în jurnalul de mamă. 

Un comentariu: