duminică, 21 ianuarie 2018

MALAI ARDELENESC



      Mai tineti minte "malaiul cu lapte" facut de bunici in cuptorul sobei de teracota? Iarna, cand afara ningea cu fulgi mari, veneam de la sanius si ma intampina mirosul imbietor al prajiturii proaspat scoasa din cuptor.

    Iernile nu mai sunt ca in copilaria mea, dar "malaiul" l-am preparat cu drag dupa reteta mostenita de la mama, care o stie de la bunica.



                       MALAI ARDELENESC





Ingrediente:

  • 2 oua
  • 4 lg ulei
  • 1 cana iaurt ( "lapte acru") Napolact
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana malai
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • 1praf de copt Dr.Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
P.S. Bunica folosea bicarbonat si vanilie...de pe acele vremuri.



Mod de preparare:

   Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase.


  Adaugi , in aceasta ordina: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina , mixand continuu la viteza mica. La final adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.



    Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt.


    Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.

Il poti servi imediat, taiat cuburi, dar si rece.



Tips& Tricks: nu uita sa presari putina nostalgie si amintiri frumoase.

2 comentarii: