INGREDIENTE:
- 1 varza murata
- 1 kg carne de porc , cu putina grasime
- 2 cepe albe
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura de boia
- 1 cana de orez
- 1 lingura cimbru uscat macinat
- 2 linguri de Maggi Secretul Gustului Intensavor de Legume
- ciolan afumat
- chisca facuta in casa
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se da prin masina de tocat.
- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.
- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru ,boiaua si Maggi. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.
-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.
- Pe fundul unei oale punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.
- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .
- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa.
- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu