ZACUSCA CU PESTE
Ingrediente:
- 2 kg ceapa
- 5 kg gogosari rosii
- 1,5 kg peste
- 1 kg morcovi
- 2 kg vinete
- 500 ml ulei
- 500 ml suc de rosii
- 15 foi de dafin
- 1 plic( 20 g) piper boabe
- sare
- morcovii se dau pe razatoarea mica
- pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele
- gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne
- vinetele se coc, se curata de coaja si se toaca
- vinetele se coc, se curata de coaja si se toaca
- intr-o oala mare(cca 10 l) se
pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si
gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena;adaugi apoi vinetele si amesteci pana la omogenizare;
- in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute
ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!
- se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu