joi, 21 noiembrie 2019

34 DE ZILE PANA LA CRACIUN



    "Ce ar fi adultul fara copilul care il ajuta sa creasca?" 
                       ( Maria Montessori)

      Nu stiu la voi cum e , dar pe mine m-au cuprins deja emotiile sarbatorilor. Bucuria Craciunului, a colindelor, a familiei , a bradului impodobit si a cadourilor nu imi da pace...

 Mi-am creionat deja o lista cu lucruri de facut pana atunci:

 1. Realizarea felicitarilor pentru cei dragi- am renuntat de mult la achizitionarea lor din diverse locuri deoarece mi-am dat seama ca cele create de noi aduc mai multa bucurie...chiar daca pe alocuri se vede neindemanarea.

   2. Pregatirea ornamentelor de Craciun- fiindca niciodata nu avem suficiente ...sau in culorile potrivite.

   3. Stabilirea meniului - in fiecare an incerc sa introduc preparate noi pe langa cele traditionale , dar intotdeauna fac o repetitie ca sa fiu sigura ca nu dau gres.

   4. Tinutele pentru seara de Ajun trebuie neaparat sa contina un obiect vestimentar sau un accesoriu in tin cu momentul.
  
   5. Cadourile!!!! Ei bine aici lucrurile se complica. An de an scotocesc prin toate sinapsele neuronilor mei idei in colturi, cum foarte plastic se expima sotul meu. Apoi daca neuronii su forma de stea, cam cum ar vrea sa fie ideile mele, daca nu in colturi?

   Lasand gluma la o parte, alegerea cadourilor este o actiune foarte complexa: pasiuni, hobby-uri, emotii, sentimente, nevoi materiale sau spirituale, toate au un impact asupra modului in care le selectez. 
  Copiii sunt cel mai usor de multumit. Aici complotez cu Mosul sa ma lase sa le citesc scrisorile. Gata, am recunoscut!
  Parintii s-ar multumi cu o colinda si o imbratisare, dar se bucura nespus cand deschid cadoul in care am ascuns si o fotografie cu noi toti . O aseaza cu grija rezemata de un bibelou si isi sterg pe furis o lacrima . Stiu ca intr-o seara lunga de iarna le va alina dorul si vor tese povesti in jurul ei. Pentru ca fotografiile eascolesc amintiri...
  Prietenii si rudele care ne trec pragul gasesc de fiecare data cate ceva sub brad. A fost o vreme in care impachetam seturi de cosmetice , dar am renuntat la idee . Mi se par atat de impersonale! Stiu ca cei dragi merita mai multa implicare , sa simta ca acel cadou a fost gandit special pentru fiecare dintre ei. Prin urmare am trecut la tricotat fulare, veste sau caciuli , la a imprima fotografii dragi, am personalizat tricouri si cravate...Lucruri marunte care, insa au adus multa bucurie destinatarilor. Ca sa nu mai vorbesc despre implinirea pe care o simt eu de fiecare data cand se deschide un cadou si ochii stralucesc de uimire...

  Anul acesta toate cadourile sunt deja pregatite. Mai trebuie doar impachetate frumos ( si aici am un mic-mare ajutor de nadejde care de-abia asteapta sa vada daca Mosul a citit scrisoarea ei; a'propos, stiti ce isi doreste? o carte si o trusa de farduri!) si asezate sub brad.

  Cea mai mare bataie de cap mi-a dat-o sotul meu: el niciodata nu isi doreste nimic! Zice ca noi suntem cel mai frumos cadou...De acord, dar totusi...In cei "n" ani de cand suntem impreuna mi-am stors neuronii pana la ultima picatura de imaginatie si simteam ca sunt intr-un impas.  Ce cadou personalizat ii pot oferi unui om drag, iubit , rasfatat si admirat zi de zi?

 Salvarea a venit de la SuperBlog 2019 si "Carte cu personalitate". Mi-am amintit cat de fericit a fost atunci cand i-am strans toate diplomele si articolele din ziare in cateva bibliorafturi ...

    De ce nu as crea si o carte speciala despre noi? O carte pentru iubit...Mai ales ca este extrem de simplu. Fotografii - mii ( tare greu de ales!...) , cuvinte-incalcite- la purtator, format- existent pe site...Cateva click-uri si cartea a fost gata cat ai zice "Mos Craciun". Am pastrat templeturile originale fiindca mi-a placut ideea, dar voi adauga si eu o nota personala scriind de mana cateva cuvinte langa fiecare poza. 
 Sunt atat de icantata de rezultat !




  Nu mai am de asteptat decat...34 de zile!

P.S. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Iata cateva dintre lucrurile mesterite de noi.



  Iar daca v-a placut ideea mea, puteti alege si voi o carte personalizata pentru mama, copil sau iubita. Nu am gasit o varianta pentru tata, frate sau sora, dar cu siguranta veti primi tot sprijinul de care aveti nevoie in acest sens.


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu