Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.
...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia.
...Nemaipunând la socoteală faptul că este perfectă pentru a 3-a luna RESET, când deja știu să combin ingredientele.
Si nu uitați: cod AS2019 pentru discount!
URZICI PICANTE CU TOFU CROCANT
Ingrediente:
- 500 g urzici
- 5 căței de usturoi
- 1 lg boia iute
- sare
- 100 ml lapte de migdale
- 100 g brânză tofu
- 3 lg mix de semințe
- 2 lg ulei de măsline
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 2 l apă
Mod de preparare
După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.
Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt.
Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua.
Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie.
Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu