Stiu ca este perioada postului, dar fiind zi de sarbatoare , imi permit sa va dau o reteta simpla si gustoasa, ca idee pentru masa de Craciun.
Fiecare gospodina are retetele ei, mai vechi sau mai noi, cu care isi rasfata familia si musafirii. Intotdeauna insa e bine sa iesim putin din rutina.
COSTITE LA TAVA CU DOUA FELURI DE CARTOFI
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- 500 g costite afumate
- 1 plic condimente pentru porc Delik'At
- 500 g cartofi albi
- 500 g cartofi dulci
- 1 plic condimente pentru cartofi Delik'At
- putin ulei
- 2 cani de apa
- 250 ml bere
- sare
Mod de preparare:
Cotletul il speli sub jet de apa rece , il tai felii groase de 0,5 cm , il condimentezi si il lasi la rece.
Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )
Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ , torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.
Intre timp cureti cartofii , ii tai felii lungi, groase de 2,5 cm ( "in 4" cartofii albi, iar cei dulci putin mai mari) si ii fierbi in apa cu sare.
Cand sunt fierti ii storci de apa si ii condimentezi, apoi ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.
In acest moment indepartezi hartia de pe friptura, torni pe fiecare bucata de carne cata putin bere , introduci si tava cu cartofi in cuptor si mai lasi 30 de minute.
Servesti totul imediat alaturi de un vin rosu, avand familia alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu