vineri, 20 iulie 2018
FRUMUSEȚE DE ZEIȚĂ CU COSMETICELE APIDAVA
Ca sunt adepta produselor cu ingrediente naturale o știți deja. Indiferent că este vorba despre ceea ce pun in farfurie sau despre produsele de îngrijire personală , prefer să aleg aceasta varianta , chiar dacă este puțin mai costisitoare. Punând în balanță costurile si beneficiile , întotdeauna voi miza pe acestea din urmă.
Cu atât mai mult când vine vorba despre îngrijirea tenului. Francis Bacon spunea că " cea mai de preț parte a frumuseții este cea pe care un tablou nu o poate reda". Ei bine, despre aceasta vreau eu să vă vorbesc astăzi. Despre frumusețea aceea care te face sa întorci capul pe stradă fără sa îți dai seama de ce si ce anume ți-a atras atenția. Îți amintești doar strălucirea. Rămâne pe retina zile sau luni și încerci să înțelegi.
De fapt este foarte simplu: acea figură te-a atras prin seninătate. Cum o obtinem? Având grijă de tenul nostru. Folosind produse speciale, cu ingrediente naturale. Iar ultimele cercetări în acest domeniu s-au îndreptat spre utilizarea mierii și a celorlaltor produse apicole in crearea cosmeticelor. Vorbim despre " apicosmetice" .
Gama Apidava, care are la bază doar ingrediente apicole pure, a fost creata in colaborare cu un inginer chimist pasionat de domeniul cosmeticelor , doamna Anisoara Dusa. Experiența dumneaei in domeniu , de peste 20 de ani, a dus la crearea unor rețete unice , cu adevărat eficiente, care să permită încorporarea minunilor din stup in in faza finala de producție, astfel încât proprietățile acestora sa rămână intacte.
Este si cazul celor doua produse pe care le-am primit spre testare recent : gomaj cu miere, argila si extract din samburi de masline si masca nutritiva de fata cu miere, argila si laptisor de matca.
Dupa cum ati observat doua dintre ingrediente se regasesc in ambele produse : mierea si argila. Este un aspect important deoarece acestea trebuie sa actioneze sinergic pentru obtinerea rezultatului scontat - un ten luminos si radiant.
In cele ce urmeaza va voi spune cum a decurs sedinta mea personala de apicosmetica.
Primul pas a fost sa testez produsele pe o portiune de piele mai sensibila, si anume pe partea interna a antebratului. De ce am facut acest lucru? Pentru a ma asigura ca nu fac alergie la vre-unul dintre ingrediente. Era foarte putin probabil , avand in vedere ca nu contin parabeni, aluminiu sau floruri, dar nu stii niciodata cum reactioneaza organismul la concentratii mari ale unor ingrediente active .
Dupa ce am trecut testul cu brio , mi-am curatat tenul cu apa calduta, l-am tamponat cu un prosop din bumbac si am luat pe degete o cantitate suficienta de gomaj( cat o boaba de mazare pentru fiecare hemifata) si am masat usor, cu miscari circulare fiecare milimetru patrat al tenului, evitand zona ochilor. Consistenta cremoasa si granulele de mici dimensiuni au transformat acest gest intr-un rasfat , fara a zgaria si fara a agresa pielea. Particulele de argila si mierea de salcam au patruns in pori, curatindu-i de impuritati si lasandu-i sa respire. De multe ori dupa o astfel de operatiune , o data cu indepartarea cremei-gomaj imi simteam pielea uscata si intinsa ca o foaie de hartie. De data aceasta insa, lucrurile nu au mai stat asa: uleiurile esentiale din componenta sa ( extract din samburi de masline si struguri, ulei de jojoba) au indepartat aceasta senzatie , lasand in loc o catifelare placuta. Astfel tenul a fost curatat in profunzime prin indepartarea impuritatilor si a celulelor moarte , dar a fost stimulata si regenerarea celulara. In plus, mierea in combinatie cu argila are si un efect de diminuare a ridurilor fine .
Indepartarea gomajului cu apa calduta s-a realizat usor, fara sa insist foarte mult.
A urmat aplicarea mastii . Secretul este sa intinzi produsul in strat suficient de gros atat pe fata, cat si pe gat si decolteu. Daca folosesti o cantitate prea mica, aceasta se va absorbi repede in piele si nu va mai avea eficienta scontata. Daca insa folosesti o cantitate prea mare, porii se vor sufoca si iar vei pierde din eficienta , ca sa nu mai vorbim despre faptul ca o vei irosi inutil. De unde stii care este cantitatea optima? Intinzi un strat uniform de sub care sa nu se vada culoarea pielii, dar nici sa nu para ca ai plecat spre un bal mascat.
Acum nu iti mai ramane decat sa iei o carte buna, sa te asezi in fotoliul preferat si sa te relaxezi 10 minute, timp in care ingredientele vor actiona: mierea de albine in combinatie cu uleiul din samburi de struguri hraneste pielea in mod natural, vitamina E si laptisorul de matca previn ridurile si protejeaza impotriva actiunii nocive a factorilor agresivi externi.
...Sau poti sa stai sa visezi. Sa visezi ca esti o zeita care isi rasfata tenul cu produse realizate dupa retete vechi romanesti .
Practic, am simțit cum fiecare celula respira , cum absoarbe moleculele binefăcătoare , revenind la viață. Pielea a rămas fină și elastica, emanând un ușor miros de miere .
Daca am vre-un motiv de nemulțumire? In primul moment m-am gandit ca mi-ar plăcea ca ambalajele să fie mai mari, undeva la 100 ml. Apoi mi-am dat seama că nu este nevoie decât de o aplicare pe săptămână , ceea ce înseamnă că există suficientă cantitate pentru cca 24 de saptamani ( 6 luni). Deci, fara astfel de motive...
In concluzie pot să afirm cu sinceritate ca sunt foarte mulțumită de gama de produse apicosmetice " Cosmetic Line" de la Apidava. Și DA , nu numai că vi le recomand cu drag, dar le voi si achiziționa in continuare fie de pe site-urile partenere, fie direct din magazinele fizice din Cluj-Napoca.
Sunt foarte bune produsele pe baza de miere de albine.
RăspundețiȘtergere