luni, 9 iulie 2018

COSTITE AROMATE CU VISINE SI IENIBAHAR ( CROCK POT)



    In continuarea provocarii lansate de Delik'At si ale sale condimente 100% naturale, va prezint o reteta preparata la CrockPot. 
  Am impletit aroma exoticului ienibahar cu putin cimbrisor si gustul dulce-acrisor al visinelor din gradina parintilor mei.
  Ienibaharul seamana cu piperul, dar este  mai putin iute si mai mult aromat, adus in Europa de catre Cristofor Columb tocmai din Caraibe.


           COSTITE AROMATE CU VISINE SI IENIBAHAR                                 ( CROCK POT)





Ingrediente:

a. pentru costite

  • 1 kg costite de porc fragede, carnoase
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 20 de visine bine coapte
  • 50 ml apa
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1/2 lgt cimbrisor Delik'at
  • 8 boabe de ienibahar Delik'at
  • 2 lgt miere

b. pentru sosul de visine
  • 25 de visine bine coapte
  • 50 ml apa
  • 1 lgt rasa de amidon alimentar
  • 1 lgt zahar
c. pentru garnitura din orez brun
  • 1 cana orez brun
  • 3 cani de apa
  • sare
  • 1/2 lgt ierburi de gradina Delik'at

Mod de preparare:

    Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare.
   Pui uleiul in wok si cand este bine incins arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.


    Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa.
    Cand costitele sunt gata torni vinul, iar dupa o jumatate de minut adaugi visinele si condimentele.



 Lasi sa se intrepatrunda 3 minute si golesti totul in vasul CrockPot.



     Acoperi cu capacul , setezi optiunea "High" si lasi aparatul sa isi faca treaba timp de 2 ore.
    Cand timpul a expirat adaugi mierea, cate putina pe fiecare costita, mai pui 1 ora aparatul la lucru si incepi sa pregatesti orezul.


   Il speli din 2-3 ape, adaugi apa si un strop de sare, apoi il lasi la fiert, la foc mic  cca 30 de minute. Stingi focul , adaugi ierburile, acoperi cu un capac si uiti de el .



    In ultimele 5 minute de preparare a costitelor prepari sosul astfel: scoti samburii de la visine, le blendezi, adaugi apa si zaharul si le pui la foc mic. Dupa ce a fiert 1 minut adaugi amidonul, amestecand energic cu un tel si lasi sa fiarba 1 minut.



Servesti totul imediat, alaturi de cei dragi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu