duminică, 22 iulie 2018
CIORBA ARDELENEASCA DE PERISOARE
Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita.
Si de fiecare data rezulta retete deosebite.
CIORBA ARDELENEASCA DE PERISOARE
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc si vita
un os de vita
1 ceapa mare alba
1 morcov
1 cartof
o felie de telina
1 ou
4 lg de orez
o mana de faina
4 l apa + 500 ml+ 500 ml
1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati de vara
1/2 lgt condimente pentru sarmale Delik'At
2 lgt amestec ierburi de gradina Delik'At
Mod de preparare
Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.
Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.
Pui apa in oala si cand da in clocot adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.
Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele pentru sarmale si oul, framantand si omogenizand totul.
Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.
Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.
Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.
Adaugi in ciorba amestecul de ierburi de gradina, stingi focul si acoperi cu un capac.
Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu